5 τρόποι για να μην «τρελαθείς» από τις δραστηριότητες των παιδιών

Ο Σεπτέμβριος είναι και πάλι εδώ (και επίσημα). Πίσω στην καθημερινότητα, λοιπόν, οικογενειακώς. Τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί οι δραστηριότητες των παιδιών.

5 τρόποι για να μην «τρελαθείς» από τις δραστηριότητες των παιδιών

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Τι μπορείς να κάνεις για να μην «τρελαθείς» από τις δραστηριότητες των παιδιών:

1. Φρόντισε να είναι τις ώρες εκείνες που σίγουρα θα μπορούν να είναι στο μάθημα, χωρίς να «σκοτωθείς» για να τα πας. Ούτε να βιάζεσαι να φύγεις νωρίτερα από το γραφείο, ούτε να είσαι διαρκώς με την ψυχή στο στόμα. Γενικώς, μην παίζεις με τα λεπτά της ώρας. Χρόνος υπάρχει. Το θέμα είναι να γίνει σωστή διαχείριση.
2. Ενδεχομένως κάποιος άλλος γονιός να μπορεί να μεταφέρει και το δικό σου αγγελούδι τη μία εβδομάδα και την επόμενη εβδομάδα να ισχύει το ίδιο για εσένα και το δικό του παιδί. Θα εξυπηρετηθείτε όλοι με αυτό τον τρόπο.
3. Προσπάθησε να γράψεις τα παιδιά σε δραστηριότητες που θα είναι συμβατές με τους κανόνες που εφαρμόζετε στο σπίτι. Αν στο σπίτι κοιμάται το μωρό, είναι μάλλον δύσκολο να αγοράσετε... ντραμς για την «προπόνηση» του μικρού. Προσπάθησε να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στα «θέλω» και τα «μπορώ» του καθενός από τα μέλη της οικογένειας.
4. Δεν χρειάζεται να θεωρείς τον χρόνο που περιμένεις για να τελειώσει το παιδί π.χ. το κολυμβητήριο – χαμένο καιρό. Μπορείς εκείνη την ώρα να διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή να μιλήσεις στο τηλέφωνο με την αδερφή σου για να πείτε τα νέα σας ή ακόμη και να φορέσεις τα αθλητικά σου και να τρέξεις στη γειτονιά. Προσπάθησε ο χρόνος σου να είναι εποικοδομητικός και να μην κοιτάς απλώς τον τρόπο εκγύμνασης του παιδιού. Ίσως να του μεταφέρεις και ένα επιπρόσθετο άγχος να καταφέρει περισσότερα από όσα μπορεί. Το σκέφτηκες έτσι ποτέ;
5. Δεν χωρούν πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Ναι, είναι αλήθεια. Οπότε δεν πιστεύουμε πως αν γράψεις το παιδί και πιάνο και τένις και ποδόσφαιρο και κολυμβητήριο και καράτε και μπαλέτο θα είναι καλύτερα. Το καλύτερο είναι το παιδί να επιλέξει ό,τι πραγματικά του αρέσει διότι αλλιώς θα αρχίσουν οι γκρίνιες και τότε, ναι, θα «τρελαθείς».

Περισσότερα Back to School άρθρα διαβάστε εδώ

Καλή -σχολική- χρονιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved