Back to school: Τι να ΜΗΝ κάνετε στον αποχωρισμό με τα παιδιά σας

Το άγχος του αποχωρισμού είναι μεγάλο και είναι δύσκολο. 

Back to school: Τι να ΜΗΝ κάνετε στον αποχωρισμό με τα παιδιά σας

Ανεξάρτητα με την ηλικία του παιδιού, η προσαρμογή έχει ορισμένους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς για να την κάνουν αν όχι πιο εύκολη, τουλάχιστον πιο ομαλή.

Το τι πρέπει να κάνετε, είναι λιγο πολύ γνωστό σε όλους.

Ας δούμε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε σε καμία περίπτωση, όσο κι αν έχετε αργήσει, κι αν έχετε κουραστεί να προσπαθείτε να φύγετε, όσο κι αν θέλετε απλώς να τελειώνετε γιατί ειστε ράκος κι εσεις και το παιδί σας.
1. Μην φύγετε στα κρυφά. Δε θα καταφέρετε τίποτα παραπάνω από το να κάνετε το παιδι σας να αισθανθεί εγκαταλελειμμένο και προδομένο, με κλονισμένη εμπιστοσύνη.
2. Μην παραμείνετε στην τάξη για να δείτε αν θα προσαρμοστεί. Με εσάς εκεί, δε θα προσαρμοστεί ποτέ, αφου η μόνη του έγνοια θα είναι να σας κοιτάζει μη φύγετε. Δε θα το βοηθήσετε καθόλου να κοινωνικοποιηθεί και να ασχοληθεί με άλλες δραστηριοτητες και άλλα παιδάκια.
3. Μην καταρρεύσετε. Μπορεί να σας φύγουν μερικά δάκρυα, αλλά μην κάνετε εσεις σαν πανικοβλημένη. Δίνετε στο παιδι την εντύπωση ότι το αφήνετε σε κακά χέρια και καταφέρνετε μόνο να το στεναχωρείτε περισσότερο. Μη λέτε φράσεις όπως «λυπάμαι που σε αφήνω εδώ» .
4. Μην εκνευριστείτε και του βάλετε τις φωνές, όσο κι αν έχετε αργήσει στη δουλειά σας. Καλυτερα να έχετε ενημερώσει ότι μπορεί να καθυστερήσετε παρά να σας πιάσει άγχος και να καταλήξετε να του φωνάζετε επειδη δε μπορεί να απαγκιστρωθεί από πάνω σας.

Μην ξεχνάτε να δείχνετε την αγάπη σας, να του παρέχετε ασφάλεια, να το καθησυχάζετε και να το διαβεβαιώσετε ότι θα είστε εκεί μία συγκεκριμένη ώρα για να πείτε τα χαρουμενα νέα σας. Φιλώντας το, ευχηθείτε του να περάσει όμορφα και χαμογελάστε του. Είστε οι ενήλικες της υπόθεσης. Οσο δύσκολο κι αν ειναι, συγκρατηθείτε και ..κλάψτε μετά. <3

Περισσότερα Back to School άρθρα διαβάστε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved