Βοηθήστε το παιδί να διαβάζει ήρεμα και αποδοτικά

Τα σχολεία ξεκινησαν, και είτε προσαρμοστήκαμε (μικροί μεγάλοι), είτε όχι, το γεγονός παραμένει: Το διάβασμα ξεκινάει.

Βοηθήστε το παιδί να διαβάζει ήρεμα και αποδοτικά

Εχει όμως το παιδί σας τον κατάλληλο χώρο για να διαβάζει ήρεμα και αποδοτικά;

Η σωστή διαμόρφωση του χώρου του μαθητή, ο κατάλληλος εξοπλισμός του δωματίου του αλλά και η διακόσμηση μπορεί να βοηθήσουν στο σωστό διάβασμα. Μία βιβλιοθήκη στα “μέτρα” του μαθητή κρίνεται απαραίτητη ώστε να έρχεται το παιδί από μικρό σε επαφή με τα βιβλία.

To γραφείο του πρέπει να είναι εργονομικό και να έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Προσθέστε κουτιά αποθήκευσης, ή μια συρταριέρα αν το γραφείο είναι μικρό.



Για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, ένα απλό γραφείο με πρόνοια και για μελλοντική χρήση υπολογιστή, αφού όλο και από μικρότερη ηλικία πλέον είναι σίγουρο ότι θα τον χρησιμοποιήσουν, είναι μία πρακτική ιδέα.

Όσον αφορά το φωτιστικό, θα πρέπει να υπάρχει ένα ευλύγιστο πορτατίφ με λευκό φως (λάμπες αλογόνου) πάνω στο γραφείο του παιδιού, για να μετακινείται εύκολα και το φως του να πέφτει τοπικά στο αντικείμενο εργασίας. Το ιδανικό πάντως, είναι ο φωτισμός να είναι πίσω και αριστερά από το παιδί.

Η καρέκλα που θα πλαισιώσει το γραφείο είναι πολύ πιο σημαντική από το ίδιο το γραφείο. Επιλέξτε με κριτήρια το σωστό ύψος και την στάση του σώματος του παιδιού πάνω σ΄αυτήν και εκτός κι αν πρόκειται για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, προτιμήστε μια κανονική καρέκλα γραφείου με ρυθμιζόμενο ύψος και κλίση στην πλάτη.

Και μην ξεχνάτε: Μάθετε στα παιδιά σας να "οργανώνουν" και να καθαρίζουν το γραφείο τους, ώστε να βρίσκουν τα πράγματά τους εύκολα και χωρίς δράματα...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved