Σχολικά βοηθήματα & ξενόγλωσσα φροντιστηριακά: Τα πάντα... για βοήθεια στο σπίτι!

Καινούργια σχολική χρονιά και μία ανυπομονησία στα παιδικά μάτια που δεν μπορεί να αποτυπωθεί με κανέναν τρόπο!

Σχολικά βοηθήματα & ξενόγλωσσα φροντιστηριακά: Τα πάντα... για βοήθεια στο σπίτι!

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Τα αγγελούδια μας περιμένουν καρτερικά τη νέα σχολική χρονιά, όμως περισσότερο περιμένουν να γεμίσουν την ολοκαίνουργια τσάντα τους με όνειρα, σχέδια, βιβλία, που θα τους θυμίζουν για πάντα την πιο όμορφη περίοδο της ζωή τους... Τη σχολική!
Τα σχολεία ξεκινούν αλλά μαζί με τα σχολεία έχουμε και τα φροντιστήρια! Μάθημα σε τάξη ή στο σπίτι, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, κάθε μανούλα έχει τον... καημό της για το βλαστάρι της!

LP1 1624


«Ποια γλώσσα θα ξεκινήσει εσένα το παιδί σου;»
Πήραμε κι εμείς το «μαγικό χαρτάκι» με τα βιβλία αγγλικών και γερμανικών για τη φετινή σχολική χρονιά. Χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρα τη μικρή από το χέρι και πήγαμε στα Public. Πρώτον δεν υπάρχει χρόνος ώστε να ψάχνουμε πού θα εντοπίσουμε τα βιβλία που μας σύστησαν οι αγαπημένες μας δασκάλες. Ο χρόνος κάθε μανούλας είναι πολύτιμος!

Η μικρή πήρε τα βιβλία των αγγλικών και των γερμανικών της και εγώ προμηθεύτηκα τα βιβλία μου για τα ρώσικα που ξεκίνησα πέρσι! Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά ή μήπως Ρώσικα, Κινέζικα, Τούρκικα, Αραβικά, όλα τα βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών που μπορεί να χρειαστεί ένα μικρό αγγελούδι ή ένας ενήλικας, βρίσκονται στα Public, καθώς διαθέτει τεράστια κατηγορία που αφορά σε όλους όσους θέλουν να μάθουν μια ξένη γλώσσα!

LP1 1702

Τα Public συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους (Μπέτσης, Γρίβας, Σιδέρης) αλλά και Burlington, Express Publishing, Oxford, Cambridge, Pearson/Longman, New Editions, Macmillan, Hillside Press, Cle International, Hachette, Trait d’Union, Langenscheidt, Anaya, Guerra, Hueber, Klett – η λίστα είναι τεράστια), ενώ επιπλέον, όλες οι μανούλες μπορούν να εντοπίσουν όλα τα βιβλία διαθέσιμα για παραγγελία και μέσα από το Public.gr!

Τα πολύτιμα βοηθήματα μελέτης για βοήθεια στο σπίτι!
Και επειδή όλοι οι μαθητές θέλουν μία στήριξη στο σπίτι, τι πιο χρήσιμο από ένα σχολικό βοήθημα (ή και δύο;). Όλοι οι συντάκτες με περίμεναν εκεί, υπομονετικά. Εξάλλου, το σχολικό βοήθημα δεν είναι «λυσάρι», όπως κακώς έχει φτάσει παρεξηγημένα να αντιμετωπίζεται αλλά συμπληρωματική και αναλυτική θεώρηση ενός ειδικού μαθήματος.

LP1 1625

Μάλιστα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως το σχολικό βοήθημα είναι απαραίτητο ακόμα και στον πιο επιμελή μαθητή, καθώς δεν τον βοηθάει να «λύσει» κάτι, αλλά να κατανοήσει σε βάθος αυτό που του έχει διδαχθεί. Μετά από λίγα λεπτά ξεφυλλίσματος, δεν ήξερα ποιο να διαλέξω...

Ο ΠΑΤΑΚΗΣ είναι ο εκδότης που τα ξεκίνησε όλα και έχει πλέον μια μεγάλη ποικιλία βοηθημάτων που καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, για το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ οι θεωρητικές σπουδές είναι το δυνατό του χαρτί αλλά δεν υπολείπεται σε ποικιλία και στα υπόλοιπα, όσον αφορά στα σχολικά βοηθήματα ΣΑΒΒΑΛΑΣ: Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία και γενικά μαθήματα Θετικής κατεύθυνσης, πέφτουν στο καλάθι των αγορών χωρίς δεύτερη σκέψη, όμως είναι πολύ δυνατός και στα Θεωρητικά! Έκανα και μία ανακάλυψη, τη ΒΙΒΛΙΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, μια ανερχόμενη δύναμη με έμφαση στις Θετικές επιστήμες! Εννοείται πως άλλοι εκδότες όπως Παπαδόπουλος, Διάπλαση, Μπάρλας, Guttenberg συμπληρώνουν την τεράστια γκάμα των βοηθημάτων που είχα μπροστά στα μάτια μου. Διαλέξαμε ό,τι ήθελε η μικρή φυσικά!

LP1 1703

Να και κάτι που δεν ήξερα, αλλά το έμαθα γιατί με ρώτησε η μικρή μου αδερφή που πρόσφατα γράφτηκε σε ένα κολέγιο: «Αγάπη, αφού θα πας μέχρι τα Public, ρίξε μία ματιά, αν έχει βιβλία Κολλεγίων» μου είπε. Ναι, λοιπόν, την πήρα τηλέφωνο και προμηθεύτηκα για εκείνη τα βιβλία της, αφού υπήρχαν όλες οι επιλογές για όλα τα σχολεία (και τα τμήματα IB)!

Τα βιβλία ανοίγουν έναν άλλο κόσμο μπροστά στα μάτια των παιδιών. Ας φροντίσουμε αυτά τα βιβλία να τους μεταφέρουν τη γνώση που θα τα γεμίσει και όνειρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved