Back to school: Πώς να διαλέξω σχολική τσάντα για το παιδί μου

Στο εμπόριο κυκλοφορούν τσάντες με άπειρα σχέδια και επιλογές για τους γονείς και ευτυχώς και πολλές οικονομικές επιλογές.

Back to school: Πώς να διαλέξω σχολική τσάντα για το παιδί μου

Πριν βιαστείτε όμως να αγοράσετε την τσάντα με τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού σας για τη φετινή σχολική χρονιά, διαβάστε προσεκτικά τι πρέπει να προσέξετε, για να μην επιβαρυνθεί η σπονδυλική στήλη του μικρού σας!

Κατάλληλη τσάντα είναι αυτή που είναι προσαρμοσμένη στον σωματότυπο του παιδιού σου, στην ηλικία του, στο επίπεδο ανάπτυξης και στις καθημερινές σχολικές υποχρεώσεις και ανάγκες του.
Για παράδειγμα, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα πρέπει να μεταφέρουν ένα μικρό σακίδιο, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν τροχήλατες τσάντες, για να μεταφέρουν περισσότερα βιβλία.

Η κατάλληλη σχολική τσάντα είναι καταρχάς αυτή που φοριέται στην πλάτη, διαθέτει έναν εύκαμπτο σκελετό και ιδανικά δένει και στη μέση για να μοιράζεται το βάρος της, αντί να επιβαρύνει μόνο τους ώμους και τη σπονδυλική στήλη.

Τα λουριά της θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενα ανάλογα με το ύψος του παιδιού.

Θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε μια υφασμάτινη τσάντα γιατί είναι πιο ελαφριά σε σχέση με την δερμάτινη.

Δώστε προσοχή στο βάρος της γεμάτης τσάντας. Δεν πρέπει να ζυγίζει παραπάνω από το 10% του βάρους του παιδιού. Για παράδειγμα, ένα παιδί του δημοτικού που ζυγίζει 30 κιλά πρέπει να σηκώνει λιγότερο από 3 κιλά στη σχολική του τσάντα.

Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας οι σχολικές τσάντες “τρόλεϊ”, δηλαδή με ενσωματωμένα ροδάκια.. Οι τσάντες δηλαδή που έχουν απο κάτω ροδάκια και έτσι μεταφέρονται εξαιρετικά εύκολα χωρίς να επιβαρύνεται το παιδί με το βάρος του περιεχομένου. Είναι ιδανικές για τις τάξεις του δημοτικού αλλά ίσως ακόμη και για το νηπιαγωγείο.

Διαλέξτε μια τσάντα με εσωτερικές θήκες και ξεχωριστούς χώρους για να τοποθετούνται τα σχολικά είδη, γιατί παίζει ρόλο για τη μέση η σωστή τοποθέτηση του περιεχομένου. Τοποθετήστε τα βαρύτερα αντικείμενα πιο κοντά στην πλάτη του παιδιού και τα ελαφρύτερα μακριά απ' αυτήν.

Και φυσικά η τσάντα θα πρέπει να αρέσει στο παιδί σας, γι αυτό καλό θα είναι να πάτε να τη διαλέξετε μαζί!

Περισσότερα Back to School άρθρα διαβάστε εδώ

Οπως και να χει, να θυμάαστε ότι δε θα πάρετε μία τσάντα με σκοπό να την κρατάει για τα επόμενα πολλά σχολικά χρόνια, γιατί κάθε τσάντα θα πρέπει αν συμβαδίζει με το ύψος και το σωματότυπο του παιδιού. Η τσάντα πρέπει να είναι σωστά “ζυγισμένη”επάνω στο σώμα και την πλάτη του παιδιού. Είναι λάθος να πάρετε νωρίτερα από ότι πρέπει μία μεγάλη τσάντα για να την κρατήσει... και του χρόνου!

Καλή σχολική χρονιά!

Σχολική τσάντα της πρώτης Δημοτικού: Με τι κριτήρια θα την επιλέξετε;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved