Μαθητές ξεκινούν καμπάνια για να συγκεντρώσουν 3 εκατ.ευρώ! Είναι για καλό σκοπό

Ο στόχος τους είναι φιλόδοξος αλλά όχι ανέφικτος.

Μαθητές ξεκινούν καμπάνια για να συγκεντρώσουν 3 εκατ.ευρώ! Είναι για καλό σκοπό

Αυτό τουλάχιστον θέλουν να πιστεύουν οι μαθητές της πόλης Mosso στη βόρεια Ιταλία, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συγκεντρώσουν 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποτρέψουν την πώληση ενός νησιού σε έναν τραπεζίτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, το εν λόγω νησί είναι το Νησί των Ρόδων (Rose Island), ή αλλιώς Budelli, δεν κατοικείται και βρίσκεται ανάμεσα στην Κορσική και τη Σαρδηνία. Είναι γνωστό για τις ροζ αμμουδιές του και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο όμορφων νησιών της Μεσογείου.

Το είχε αγοράσει το 2013 έναντι 2,94 εκατομμυρίων ευρώ ο Νεοζηλανδός επιχειρηματίας Μάικλ Χαρτ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να αναδιαμορφώσει το νησί.

Στα σχέδιά του όμως αντιτίθενται το Ιταλικό κράτος, το οποίο ήθελε να έχει το νησί στην κατοχή του, μετά την πτώχευση του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Όταν τα παιδιά διάβασαν την είδηση στις τοπικές εφημερίδες, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αγοράσουν την νήσο Rose, στην οποία θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι και θα ονομάζεται «η νήσος των παιδιών».

Mossa school children 2

Γι' αυτό το λόγο, οι μικροί μαθητές ζητούν από όλα τα παιδιά της Ιταλίας να δωρίσουν από 50 λεπτά στην καμπάνια τους.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει 75 ευρώ από τους 1.500 κατοίκους της πόλης τους, αλλά όπως είπαν δεν πτοούνται καθώς είναι μόνο η αρχή της προσπάθειά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved