Στις 2.080 οι αιτήσεις σχολείων από όλη τη χώρα για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Διατροφή»

Το πρόγραμμα «Διατροφή» υλοποιείται φέτος σε 148 σχολεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Θράκης και Στερεάς Ελλάδας, με συνολικά 11.671 μαθητές.

Στις 2.080 οι αιτήσεις σχολείων από όλη τη χώρα για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Διατροφή»

Ωστόσο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Prolepsis, οι 2.080 αιτήσεις σχολείων από όλη τη χώρα για συμμετοχή στο πρόγραμμα φανερώνουν την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο 16% των δημόσιων σχολείων της Ελλάδας και περίπου σε 260.000 μαθητές.

Το Ινστιτούτο Prolepsis υλοποιεί από το σχολικό έτος 2012-13 το Πρόγραμμα Διατροφή σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευάλωτων περιοχών της χώρας μας, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και την υποστήριξη μεγάλου αριθμού ιδιωτών, ιδρυμάτων και εταιρειών.

Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα στηρίζει και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αναλαμβάνοντας την καθημερινή σίτιση για τέσσερα σχολεία της Αττικής, στα οποία άνω του 65% των οικογενειών πλήττονται από επισιτιστική ανασφάλεια.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά, έχοντας διαθέσει από το 2012 συνολικά περισσότερα από 11,5 εκατ. γεύματα, σε 480 περίπου σχολεία και 80.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε η εκστρατεία «Υιοθέτησε ένα σχολείο» του Προγράμματος Διατροφή, η οποία προσκαλεί πολίτες, φορείς και εταιρείες να ενισχύσουν την επισιτιστική βοήθεια σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών ανά την Ελλάδα.
Παράλληλα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διπλασιάζει κάθε προσφορά με στόχο να προσφερθούν γεύματα σε ακόμη περισσότερους μαθητές.

«Σε μία χρονιά όπου η ανάγκη για παροχή σίτισης σε δημόσια σχολεία έχει ξεπεράσει σε αριθμό κάθε προηγούμενο, η χορηγία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα στηρίξει με ουσιαστικό τρόπο παιδιά που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της παρατεταμένης κοινωνικοοικονομικής κρίσης», τόνισε η καθηγήτρια και διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis κυρία Αθηνά Λινού.

«Οι συνέργειες μεταξύ ιδρυμάτων, εταιρειών και ανθρωπιστικών οργανώσεων σε συνδυασμό με την ηθική έστω στήριξη της πολιτείας αποτελούν αυτή τη στιγμή τον πιο ασφαλή δρόμο για να αντιμετωπιστεί η φτωχοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού και να διασφαλιστεί η πνευματική και σωματική υγεία των παιδιών μας, που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας», συμπλήρωσε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved