Πρωινή γκρίνια πριν το σχολείο; Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε

Πολλά παιδιά το πρωί κάνουν τη ζωή των γονιών τους δύσκολη. Άλλα δεν θέλουν να ντυθούν, άλλα δεν θέλουν να πιουν το γάλα τους ή να φάνε το πρωινό τους και άλλα χαλάνε τα μαλλιά γιατί απλά δεν τους άρεσαν.

Πρωινή γκρίνια πριν το σχολείο; Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε

Παράμετροι που πολλές φορές δεν υπολογίζουμε και μας βγάζουν εκτός προγράμματος, με αποτέλεσμα να καθυστερούμε τόσο εμείς οι γονείς στη δουλειά μας όσο και τα παιδιά μας στο σχολείο. Ρωτήσαμε τους ειδικούς ψυχολόγους της σελίδας μας και μας έδωσαν μερικές συμβουλές ώστε να κερδίσετε τον χαμένο σας χρόνο. Διαβάστε παρακάτω πώς!

Δεν ξυπνάει το πρωί
Αν το μικρό σας δυσκολεύεται να ξυπνήσει το πρωί, βάλτε το ξυπνητήρι σας νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Αρχίστε σιγά σιγά να το ξυπνάτε και παράλληλα ετοιμαστείτε. Έτσι θα ξυπνήσει αναγκαστικά την ώρα που θέλετε και έχοντας χάσει χρόνο που έχετε προμελετημένο να τον χάσετε.

Δεν τρώει γρήγορα
Άλλος ένας λόγος για να βάλετε το ξυπνητήρι να χτυπήσει γρηγορότερα είναι το πρωινό. Αν καθυστερεί να φάει το πρωινό του και να πιει το γάλα του σηκώστε το νωρίτερα και αποφύγετε να ανοίξετε τηλεόραση. Η τηλεόραση τα κάνει να χαζεύουν την αγαπημένη τους σειρά, κάνοντάς τα να ξεχνούν να μασήσουν το φαγητό που έχουν στο στόμα τους.

Δεν αποφασίζει τι θέλει να φορέσει
Αν το μικρό σας κάθεται και τρώει αρκετό χρόνο μπροστά από την ντουλάπα, προσπαθώντας να αποφασίσει τι να φορέσει, η μόνη λύση είναι να βρίσκετε τα ρούχα μαζί από βραδύς. Δείξτε του 2-3 επιλογές από το προηγούμενο βράδυ και αφήστε το να διαλέξει ένα. Αυτό το «ένα» θα είναι και αυτό που θα βάλει το επόμενο πρωινό.

Χαλάει τα μαλλιά του
Δεν είναι λίγες οι φορές που πριν ανοίξει ένας γονιός την πόρτα, το παιδί του χαλάει τα μαλλιά και ξεχτενίζεται ζητώντας από την αρχή ένα νέο χτένισμα. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, συζητήστε από το βράδυ πώς θέλει να είναι χτενισμένα τα μαλλιά την άλλη μέρα.

Δεν βρίσκετε τα κλειδιά σας
Κάποιες φορές, μπορεί ένα παιδί να είναι έτοιμο στην ώρα του και να καθυστερείτε ψάχνοντας τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή του σπιτιού σας. Για να τα βρίσκετε χωρίς να τα ψάχνετε, ορίστε ένα σημείο όπου θα τα αφήνετε πάντα. Έτσι θα τα βρίσκετε χωρίς να κάνετε το σπίτι άνω κάτω.

Περισσότερα Back to School θέματα, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved