Επιστροφή στα θρανία: «No capital...? Control!»

Αδιαμφισβήτητα, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και τα οικονομικά όλων δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Παρόλα αυτά, το χειρότερο είναι να μας πάρει από κάτω. Το ηθικό πρέπει να μένει ακμαίο όμως, ειδικά όσον αφορά τα παιδιά μας.

Επιστροφή στα θρανία: «No capital...? Control!»

Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη

Η περίοδος που ανοίγουν τα σχολεία εμπεριέχει ούτως ή άλλως μια κάποια αναμπουμπούλα. Κάθε αρχή και δύσκολη. Τα παιδιά έχουν ανάμεικτα συναισθήματα -απολύτως λογικό- και οι γονείς έχουν έναν λόγο παραπάνω για να στρεσαριστούν, λόγω όλων όσων συνεπάγεται μια καινούργια σχολική χρονιά από άποψη εξόδων. Γονείς, πάρτε μια βαθιά ανάσα, γιατί λύσεις υπάρχουν για όλα.

Αρχικά, μπορείτε να προσφέρετε όλα όσα είναι απαραίτητα στα παιδιά σας, αναζητώντας πιο οικονομικές λύσεις. Δεν χρειάζεται να τους μεταφέρετε το άγχος και να τους στερήσετε όσα χρειάζονται, αν ακολουθήσετε μια καλή οργάνωση και διαχείριση του προσωπικού σας προϋπολογισμού.

Λόγω κρίσης, προσφορές βγαίνουν σε όλα τα προϊόντα και αυτό μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε. Αναζητήστε τέτοιες προσφορές, κάντε μια βασική έρευνα αγοράς και κινηθείτε ανάλογα.

Πολλές φορές, συμφέρει να επιλέξετε πακέτα τετραδίων και σχολικής ύλης γενικότερα, απ' το να τα αγοράζετε μεμονωμένα σε πιο υψηλές τιμές.

Στα μικρούλια αρέσουν πολύ οι περίεργες γόμες, μολύβια και στυλό με χαρακτήρες από τα αγαπημένα τους παιδικά. Μπορείτε να τα ευχαριστήσετε παίρνοντας και μερικά τέτοια παιχνιδο-σχολικά.

Αν τα παιδιά σας θέλουν πολύχρωμα τετράδια με σχέδια και όλα αυτά τα φανταχτερά που τραβάνε το μάτι των μικρών και κρίνετε ότι σας βγάζουν αρκετά εκτός πρϋπολογισμού, μπορείτε να στολίσετε μαζί τα απλά μονόχρωμα τετράδια, με αυτοκόλλητα ή χρωματιστές ετικέτες.

Δανιστείτε σχολικές τσάντες από γνωστούς σας αν θεωρείτε ότι είναι ένα επιβαρυντικό έξοδο. Τα παιδιά δεν δίνουν σημασία αν κάτι θα είναι καινούργιο ή δανεικό. Αυτό είναι στο μυαλό των ίδιων των γονιών και δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθετε άσχημα γι' αυτό.

Κάθε είδους "ανακύκλωση" είναι χρήσιμη, ίσως και απαραίτητη. Ας έρθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλον για να ζήσουμε αυτό το "παρεΐστικο" και να αναβιώσουμε την αλληλοβοήθεια που υπήρχε και παλιότερα.

Σε κάθε περίπτωση, σκεφτείτε ότι αυτή η περίοδος φέρνει έξοδα σχεδόν αναγκαία αλλά υπάρχει δυνατότητα να αντεπεξέλθετε με έξυπνες ιδέες. Χρωματίστε ευχάριστα την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και προσπαθήστε να συμβάλετε με τον πιο θετικό τρόπο στην έναρξή της.

Διαβάστε περισσότερα ΒackToSchool άρθρα ΕΔΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved