Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι τώρα που άρχισαν τα σχολεία!

Κάθε αρχή και δύσκολη για όλα τα παιδιά. Άλλα χαίρονται να μπαίνουν στη σχολική αίθουσα και άλλα θέλουν να φύγουν πάλι μαζί με η μαμά.

Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι τώρα που άρχισαν τα σχολεία!

Η προσαρμογή είναι αρκετά δύσκολη για πολλούς γονείς, καθώς δεν θέλουν το παιδί τους να είναι στεναχωρημένο. Θέλουν να το αφήνουν στην τάξη και να νιώθουν ότι είναι ευτυχισμένο. Για να το καταφέρετε αυτό λοιπόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας δώσουμε.

Ο οδηγός μας θα σας υποδείξει τι πρέπει να κάνετε όταν αφήνετε το παιδί στο σχολείο και τι όχι, για να το βοηθήσετε και να το στηρίξετε ψυχολογικά, αυτές τις πρώτες μέρες. Και λέμε για αυτές τις πρώτες μέρες, γιατί θα δείτε ότι μετά από 2-3 εβδομάδες το παιδί σας θα προσαρμοστεί, θα συνηθίσει και δεν θα διαμαρτύρεται πια.

1. Να είστε στην ώρα σας στο σχολείο.
Η συνέπεια είναι σημαντική. Θα πρέπει να τηρείτε τους χρόνους που σας έχουν πει οι δασκάλες να βρίσκεστε στο σχολείο. Ούτε μπορείτε να αργείτε το πρωί ούτε θα πρέπει να καθυστερείτε το μεσημέρι, γιατί το παιδί δεν πρέπει να σας ψάχνει, πρέπει να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά ότι θα είστε εκεί να το περιμένετε.

2. Μην φεύγετε κρυφά από κοντά του.
Οτιδήποτε και αν κάνετε κρυφά μεταφέρει ανασφάλεια στο παιδί σας. Κάθε φορά που πρέπει να φύγετε, κάντε το αποφασιστικά και χωρίς πισωγυρίσματα.

3. Καθιερώστε μια ρουτίνα αποχαιρετισμού.
Βρείτε μια μυστική χειραψία, σκαρφιστείτε μια περίεργη φράση που θα σημαίνει «αντίο», δώστε ένα μεγάλο φιλί και κάντε και μια μεγάλη αγκαλιά ο ένας στον άλλο.

4. Κρύψτε στο ταπεράκι με το κολατσιό μια έκπληξη.
Όταν ανοίξει το κουτί με το κολατσιό του, θα ενθουσιαστεί μόλις δει ότι του έχετε βάλει ένα μικρό σοκολατάκι, μια μικρή λιχουδιά ή ακόμη και ένα αυτοκόλλητο με τον αγαπημένο του ήρωα!

5. Γνωρίστε τους γονείς από τα παιδιά που κάνει παρέα.
Είναι καλό να γνωριστείτε με τους γονείς των φίλων του. Έτσι θα μπορείτε να κανονίζετε συναντήσεις ώστε να παίζουν και εκτός σχολείου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved