Η εκπαίδευση στο 23% και οι γονείς…στα κάγκελα

«Τι θα κάνουμε»; «Πώς θα τα βγάλουμε πέρα»; «Φροντιστήρια, σχολεία, μπαλέτο, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε». Αυτές είναι οι «απελπισμένες» ερωτήσεις που κάνουν μεταξύ τους οι γονείς, και κυρίως οι μαμάδες, τις τελευταίες ώρες που έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει τελικά η επιβολή 23% Φ.Π.Α σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, ΙΕΚ, σχολές μπαλέτου.

Η εκπαίδευση στο 23% και οι γονείς…στα κάγκελα

Από τη Μαρκέλλα Σαράιχα

Οι γονείς βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται σχεδόν καθημερινά. Οι περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, βάζουν «φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό ο οποίος έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Κι ακόμη, λένε οι γονείς, δεν έχουμε δει τίποτα. Το σούπερ μάρκετ έγινε πανάκριβο με την επιβολή 23% στα τρόφιμα. Τώρα η αύξηση του Φ.Π.Α στην εκπαίδευση, κάνει τους ανθρώπους να έχουν χάσει τους λογαριασμούς. «5.500 χιλιάρικα μου στοίχισε πέρσι το ιδιωτικό σχολείο της κόρης μου και τώρα θα πληρώσω 1.500 ευρώ παραπάνω», λέει μία γυναίκα την ώρα που περίμενε να γράψει το κοριτσάκι της στο μπαλέτο. Θα μου πείτε, αυτό δεν είναι ένα παράδειγμα μιας μέσης Ελληνίδας. Πιστέψτε με όμως υπάρχουν κάποιοι γονείς, που δεν προέρχονται από πλούσιες οικογένειες, ούτε φυσικά οι ίδιοι έχουν μεγάλες περιουσίες, οι οποίοι τόσα χρόνια, έκαναν οικονομία προκειμένου να εξασφαλίσουν την εκπαίδευση του παιδιού τους. Σίγουρα, όμως τα φροντιστήρια και οι ιδιωτικές σχολές, «καίνε» τους περισσότερους γονείς.

«Πώς μπορεί ένα παιδί να μάθει ξένες γλώσσες και να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια, ώστε μεγαλώνοντας είτε να φύγει στο εξωτερικό είτε να κάνει μία δουλειά που να του εξασφαλίζει έναν καλό μισθό, σύμφωνα βέβαια με τα τωρινά δεδομένα»; Οι γονείς, είναι σε πανικό, καθώς δεν ξέρουν τι να κάνουν κι από πού να κόψουν ώστε το αγγελούδι τους να πάρει τη μόρφωση και την εκπαίδευση που πρέπει να έχει το κάθε παιδί. Οι φόροι είναι δυσβάστακτοι και τώρα προστίθεται σε αυτούς και το 23% της...μόρφωσης του παιδιού. Άραγε, τι θα πουν οι γονείς στα παιδιά τους όταν μεγαλώσουν; Ότι προκειμένου να φάνε «φθηνό» μοσχαρίσιο κρέας, προτίμησαν μία «ακριβή» εκπαίδευση; Τα συμπεράσματα δικά σας...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved