Εσείς έχετε επιλέξει το σωστό παιδικό σταθμό για το παιδί σας;

Το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και η νέα σχολική χρονιά είναι μόλις δύο εβδομάδες μακρία!

Εσείς έχετε επιλέξει το σωστό παιδικό σταθμό για το παιδί σας;

Το μικρό σας έχει πια μεγαλώσει και ήρθε η ώρα να πάει παιδικό σταθμό. Ασφαλώς έχετε ήδη επιλέξει ποιος θα είναι αυτος και σιγά σιγά προετοιμάζεστε τόσο εσείς όσο και το παιδί σας για τη νέα αρχή! Πόσο σίγουροι είστε όμως ότι έχετε επιλέξει τον σωστό;

Ο παιδικός σταθμός είναι το πρώτο «σχολέιο» για ένα παιδί. Είναι το μέρος όπου θα κάνει τις πρώτες του φιλίες, θα ανακαλύψει τις δεξιότητές του αλλά και πτυχές του χαρακτήρα του, θα κοινωνικοποιηθεί, θα γίνει πιο ανεξάρτητο και θα αποκτήσει τις βάσεις για το δημοτικό. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, η επιλογή η οποία έχετε κάνει να είναι σωστή.

Πρώτα από όλα πρέπει να μάθετε ποια είναι η φιλοσοφία του παιδικού σταθμού που έχετε επιλέξει, ποιος είναι δηλαδή ο στόχος του παιδαγωγικού προγράμματος που εφαρμόζεται αλλά και ο τρόπος που ο στόχος αυτός υλοποιείται. Για να μάθετε τα παραπάνω καλό είναι μιλήσετε με τον υπέυθυνο ο οποίος θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να βεβαιωείτε αν ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός σας εκφράζει η όχι.

Εξίσου σημαντικό πριν πάρετε την τελική σας απόφαση, είναι να ενημερωθείτε για το τι περιλαμβάνει το ημερήσιο πρόγραμμα. Το μικρό σας θα είναι εκεί αρκετές ώρες της ημέρας του και πρέπει να είστε ενήμεροι για τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια, τις ώρες φαγητού, για όλα. Αν και στους περισσότερους παιδικούς σταθμούς το ημερήσιο πρόγραμμα είναι πάνω κάτω το ίδιο, ενδέχεται να διαφοροποιούνται οι διάφορες δραστηριότητες. Γιατί λοιπόν να μην επιλέξετε κάτι το οποίο θα ταιριάζει στην προσωπικότητα του παιδιού σας και που θα του επιτρέψει να καλλιεργήσει τα ταλέντα του;

Τέλος, επισκεφτείτε είτε μόνη σας είτε ακόμα καλύτερα με το μικρό σας τις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού. Εκεί μπορείτε να ελέγξετε τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, τις τουαλέτες και την κουζίνα, αν είναι το κτίριο ασφαλές, αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να συνομιλήσετε με τις δασκάλες με τις οποίες πλέον το παιδί σας θα περνάει αρκετές ώρες τις ημέρας.

Και μην ξεχνάτε! Όποια και αν είναι η απόφαση σας, έχετε πάντα κατα νου ότι πρέπει να αρέσει και στο μικρό σας, να αισθάνεται άνετα και να ταιριάζει στον χαρακτήρα του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved