Φοιτήτρια με Μαθησιακές Δυσκολίες και ΔΕΠΥ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές της!

Η πρώην φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Σοφί Σπέκτορ ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές της λόγω των μαθησιακών δυσκολιών που αντιμετώπιζε. Η 22χρονη Sophie Spector έχει διαγνωσθεί με μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Φοιτήτρια με Μαθησιακές Δυσκολίες και ΔΕΠΥ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές της!

Ξεκίνησε το πανεπιστήμιο το 2012, σπουδάζοντας φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στο Balliol College στην Οξφόρδη. Το πανεπιστήμιο όμως αρνήθηκε να κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις και διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα σπουδών και στις εξετάσεις ώστε να μπορέσει η φοιτήτρια να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Δεν της δόθηκε ποτέ επιπλέον χρόνος για να μπορέσει να διαβάσει μία ερώτηση στις εξετάσεις ή για να γράψει την απάντηση, λόγω των ιδιαίτερων δυσκολιών που αντιμετώπιζε. Έτσι γρήγορα άρχισε να υστερεί σε σχέση με τους συμφοιτητές της και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στους χρόνους που το πανεπιστήμιο της έθετε.

Το Μάρτιο του 2013 οδηγήθηκε σε αναρρωτική άδεια και το πανεπιστήμιο την ενημέρωσε πως αν θέλει να επιστρέψει θα πρέπει να δώσει εξετάσεις και να πάρει υψηλότερες βαθμολογίες. Η Σοφί Σπέκτορ, αναγκάστηκε, λοιπόν, να εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές της και χαρακτήρισε την προσέγγιση του πανεπιστημίου «ανάλγητη».

Ευχαριστώ θερμά την κυρία Γεωργίαδου Χριστίνα, Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) www.adhdhellas.org, για τη βοήθειά της.

Φώτης Παπαναστασίου
Ειδικός Παιδαγωγός
MSc Σχολική Ψυχολογία
www.eidikospaidagogos.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved