Φτιάξτε ένα ξεχωριστό χώρο για διάβασμα για το μωρό σας

Μόλις μία εβδομάδα έμεινε για την έναρξη των μαθημάτων.

Φτιάξτε ένα ξεχωριστό χώρο για διάβασμα για το μωρό σας

Κατά τη διάρκεια του χρόνου, το παιδί σας θα χρειαστεί ηρεμία και προσωπικό χώρο για να διαβάζει ιδιαίτερα όταν αρχίσουν τα πιο δύσκολα διαβάσματα, σε ηλικίες όπως η 5η Δημοτικού.

Φροντίστε από πριν λοιπόν να του έχετε σχεδιάσει ένα χώρο, είτε στο δωμάτιο του είτε κάπου αλλού και να ξέρει ότι εκεί θα μπορεί να συγκεντρώνεται και να διαβάζει καλύτερα.

Όταν σχεδιάζετε το χώρο πρέπει να έχετε στο μυαλό σας το γούστο του παιδιού σας και όχι το δικό σας. Θα πρέπει εκεί να νιώθει άνετα, να του αρέσει να κάθεται και πάνω απ' όλα να το θεωρεί δικό του. Ζωγραφίστε το χώρο με απαλά χρώματα για να μην το ενοχλούν στα μάτια ή βάλτε αυτοκόλλητα, ή κάποια ταπετσαρία.

Ο χώρος πρέπει να είναι αρκετός για να χωράει καλά και να μπορεί να μετακινείται ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στην καρέκλα του. Να κρατάει καλά την πλάτη του και να είναι πιο άνετη στο κάθισμα.

Φροντίστε να έχει ανταλλακτικά για τα μολύβια του και ότι χρειάζεται στο γραφείο του για να μην ψάχνει ή να του τελειώνουν.

Ο φωτισμός επίσης είναι πολύ σημαντικός. Επιλέξτε καλά φώτα και τοποθετείστε τα έτσι ώστε να μην το τυφλώνουν, αλλά να βλέπει καλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved