Οι πιο πρωτότυποι παιδικοί σταθμοί, γράφει Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Παιδικός σταθμός λοιπόν! Πολύ δύσκολο θέμα! Πώς να μπεις στη θέση ενός μικρού παιδιού; Τι θέλει να βλέπει τις ώρες που βρίσκεται στον παιδικό σταθμό; Πως ένας χώρος να είναι παράλληλα εκπαιδευτικός, παιχνιδιάρικος, αλλά να εξιτάρει και τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών;

Οι πιο πρωτότυποι παιδικοί σταθμοί, γράφει Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Σας παρουσιάζω παρακάτω τους πιο πρωτότυπους παιδικούς σταθμούς στον κόσμο! Παρίσι, Μεξικό, Λονδίνο.. Μας προτείνουν interior designs για ευφάνταστους χώρους σε παιδικούς σταθμούς.

Μία ιδέα που συναντούμε συχνά σε σχεδιασμό παιδικών σταθμών, ειδικά αστικού τοπίου που λείπει το πράσινο, είναι η προσπάθεια να φέρουμε στοιχεία από το παιχνίδι στη φύση μέσα στους εσωτερικούς χώρους. Αυτό μπορεί να γίνει με χλοοτάπητα ή ειδικές μοκέτες, με ζωγραφιστούς φράχτες, με φυτά και δέντρα εσωτερικού χώρου.. Ή ακόμα και με μεγαλύτερες σχεδιαστικές κινήσεις, όπως δημιουργία δεντρόσπιτων που οριοθετούν τους χώρους με διαφορετικά επίπεδα.

--kindergarten 6 3
--kindergarten 9 3
---kindergarten 11 3
----kinderkarden 1 3
--PAIDIKOS

Μια δεύτερη ιδέα είναι να διαχωρίσουμε ενιαίους χώρους με χωρίσματα σχηματικά που δημιουργούν τρύπες, με μεγάλα πλαίσια, με καθίσματα σε φόρμες που βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο ακόμα και χώρους διαφορετικής στάθμης που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν χώροι παραμυθιού ή ύπνου.

---7890 1
---7890 2
---7890 3
---7890 4
---7890 5

Τέλος μια πολύ ωραία ιδέα με έντονο σχεδιασμό είναι να χρησιμοποιήσουμε χρώμα και κρυφό φωτισμό σε δομικά στοιχεία. Αποδωμούμε τμήματα από το ταβάνι, δημιουργούμε ράφια σε συνέχεια βιβλιοθήκης, που καταλήγουν σε καθίσματα, σε τραπέζια, ακόμα και σε τσουλήθρες, δίνοντας έτσι την αίσθηση ενιαίων επιφανειών, πιο «ήσυχων» στο παιδικό μάτι σε σχέση με τις αυστηρές γωνίες. Bάζουμε στο υπόβαθρο αυτών των σχεδίων χρώματα έντονα, και φωτισμούς να εναλλάσσονται και δίνουμε μια πολύ παιδική αίσθηση στο χώρο .

----Kindergarten 3 3
---Kindergarten 7 3
----kindergarten 16 3

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Μαυρίκη Κ. Μάγδα
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Τ.Ε.Ε.
magdamavriki@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved