Ο πιο μικρός υπάλληλος της Facebook είναι 17 ετών!

Ο Μάικλ Σέιμαν πριν λίγο καιρό φοιτούσε στο λύκειο του Μαϊάμι και παράλληλα βοηθούσε οικονομικά την οικογένειά του δημιουργώντας εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και φορούσε σιδεράκια. Σήμερα γνωρίζει προσωπικά τον Μαρκ Ζούκερμπεγκ, εργάζεται στη Facebook ως μαθητευόμενος και παίρνει 6.000 δολάρια το μήνα. Α, και φοράει ακόμα σιδεράκια! 

Ο πιο μικρός υπάλληλος της Facebook είναι 17 ετών!

«Όταν πήρα το e-mail που έλεγε -Θεέ μου!- ότι ο Mark Zuckerberg ήθελε να με γνωρίσει, έπρεπε να σιγουρευτώ ότι δεν μου έκανε κανείς πλάκα. Ήταν απλά απίστευτο να έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω», λέει ο 17χρονος που χρειάστηκε να του πληρώσουν τα αεροπορικά εισιτήρια για να πάει στη Silicon Valley.

Η αναζήτηση νέων ταλέντων είναι τόσο σημαντική για εταιρείες με την δυναμική της Facebook που ο μέσος όρος ηλικίας των μαθητευόμενων αλλά και των υπαλλήλων έχει μειωθεί αισθητά. Όλοι ψάχνουν αυτόν που θα φέρει την επόμενη επανάσταση στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα η Facebook να προσλαμβάνει μαθητευόμενους πριν καν πάνε στο κολέγιο, η LinkedIn ακόμα και μαθητές λυκείου στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής μαθητείας της και η Airbn ακόμα και παιδιά 16 ετών.

Για να βρεθεί στο μαγικό κόσμο της Facebook ο Σέιμαν έφτιαξε απλώς ένα παιχνίδι, το «4Snaps». Το παιχνίδι ζητά από τους χρήστες να τραβήξουν τέσσερις φωτογραφίες και να τις στείλουν στους φίλους τους ως στοιχεία, ώστε αυτοί να μπορέσουν να μαντέψουν μία προκαθορισμένη λέξη. Το 4Snaps έχει περισσότερους από 500.000 παίκτες και κάποια στιγμή έγινε το κορυφαίο παιχνίδι στον κόσμο στο App Store της Apple.

Τότε ήταν που η ομάδα του Parse της Facebook, επικοινώνησε με τον 17χρονο, λέγοντάς του ότι ήθελε να παρουσιάσει το παιχνίδι στο blog της εταιρείας και του ζήτησαν να τραβήξει ένα βίντεο, στο οποίο θα εξηγεί πώς έφτιαξε την εφαρμογή αυτή. Ο Μάικλ έφτιαξε το βίντεο που του ζήτησαν φορώντας τις πιτζάμες του. Το Σεπτέμβριο, η Facebook το έδειξε σε ολόκληρο το προσωπικό της. Και κάπως έτσι, ο υπεύθυνος του προγράμματος μαθητείας αποφάσισε ότι έπρεπε να προσλάβει τον 17χρονο πια μαθητή. Και πολύ καλά έκανε καθώς παρά το μικρό της ηλικίας του έχει καταφέρει πράγματα που άλλα παιδιά της ηλικίας του μπορούν μόνο να ονειρεύονται!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved