Παιδικοί σταθμοί: Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να φιλοξενηθούν 10.000 παιδιά ακόμη!

22.000 παιδιά έμειναν εκτός από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να φιλοξενηθούν δωρεάν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στο μεταξύ οι δήμοι, δηλώνουν πως εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στους σταθμούς τους.

Παιδικοί σταθμοί: Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να φιλοξενηθούν 10.000 παιδιά ακόμη!

Ωστόσο, μετά την επιλογή των παιδιών που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μένουν αδιάθετα 30 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που θα μπορούσαν να διανεμηθούν σε χιλιάδες οικογένειες που δεν κατόρθωσαν να βρουν μία θέση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επί του θέματος ο κ. Δανιηλίδης κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και περιμένει να λάβει το πράσινο φως και από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Η πρόταση περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές εκδοχές.
α) Να καταργηθεί το πλαφόν που προβλέφθηκε για πρώτη φορά φέτος και ορίζει πως οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μπορούν να καλύπτουν μόνο το 70% της δυναμικότητάς τους μέσω των κοινοτικών πόρων, οι οποίοι διατίθενται για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών.

Συγκεκριμένα ο κ. Δανιηλίδης αναφέρε «Όπου υπάρχουν κενές θέσεις να διατεθούν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας» ,υποστηρίζοντας πως με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαν να καλυφθούν περίπου 10.000 παιδιά ακόμη, από αυτά που είχαν υποβάλει αίτηση και δεν μπόρεσαν να τοποθετηθούν σε σταθμούς.

β) Το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει διασφαλιστεί και μένει αναξιοποίητο, να δοθεί ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τις δημοτικές δομές. «Έτσι θα μπορέσουν να πάρουν παιδιά από τον κατάλογο όσων υπέβαλαν αίτηση χωρίς να τους ζητήσουν τροφεία» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved