Γιατί να επιλέξετε σχολική τσάντα με ροδάκια!

Πολλοί από εσάς έχετε ήδη διαλέξει την σχολική σας τσάντα, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Ελπίζουμε όμως όσοι αγοράσατε τσάντα στα παιδιά σας να επιλέξατε τσάντα με ροδάκια καθώς μια τσάντα ώμου, εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους για την μέση και την σπονδυλική στήλη του παιδιού σας.

Γιατί να επιλέξετε σχολική τσάντα με ροδάκια!

Γνωρίζατε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο 14.000 παιδιά παρουσιάζουν προβλήματα υγείας και τραυματισμούς από τη σχολική τους τσάντα;

Η τσάντα πάντα θα είναι γεμάτη και βαριά, πράγμα κουραστικό για το παιδί σας. Μια βαριά τσάντα μπορεί να προκαλέσει ατροφία στο πάνω μέρος του λαιμού και να προκαλέσει στο παιδί πόνο στο λαιμό και τους ώμους. Επίσης θα έχει πόνους στη μέση, λόγω της λάθος στάσης σώματος και βάδισης του παιδιού,πράγμα που προκαλείται πάλι από το πολύ βάρος στην πλάτη του.

Το βάρος της σχολικής τσάντας θα κάνει το παιδί να γέρνει προς τα εμπρός συνέχεια. Κάτι τέτοιο με τον καιρό μπορεί να προκαλέσει και σκολίωση στο παιδί σας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το βάρος της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να ξεπερνά το 15 % του βάρους του παιδιού.
Αν έχετε ήδη επιλέξει μια τσάντα «σακίδιο» θα πρέπει τα πιο βαριά αντικείμενα να τα βάζετε λίγο πιο πάνω από τη μέση της τσάντας και προς το μέρος της πλάτης, ώστε να είναι κοντά στον κορμό του παιδιού. Επίσης το σακίδιο θα πρέπει να είναι κοντά στην πλάτη του παιδιού με ελάχιστο κενό μεταξύ πλάτης και σακιδίου και το μήκος του, να είναι από τον τελευταίο σπόνδυλο που πιάνεται στο κάτω μέρος του λαιμού μέχρι πέντε εκατοστά πάνω από τη μέση.

Αν πάλι έχετε επιλέξει σακίδιο με ρόδες, έχετε πράξει σωστά καθώς είναι τα μοναδικά που δεν επιβαρύνουν με το βάρος τους τον κορμό των παιδιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved