Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες. Πρώτη φορά στο δημοτικό!

Πηγαίνοντας για πρώτη φορά το παιδί σας στο δημοτικό, είναι ένα μεγάλο βήμα τόσο για εσάς που βλέπετε το παιδί σας να μεγαλώνει όσο και για το ίδιο το παιδί. Μια τέτοια αλλαγή όμως μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις και αλλαγή στην συμπεριφορά του παιδιού. Ότι και αν γίνει όμως εσείς είστε αυτή που πρέπει να είναι ήρεμη ώστε να νιώσει και το παιδί σας ασφάλεια και σιγουριά.

Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες. Πρώτη φορά στο δημοτικό!

Παρακάτω έχουμε 7 βήματα που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε τον πρώτο δύσκολο μήνα. Αν περάσει ο μήνας ομαλά τότε έχετε πετύχει τον στόχο σας.

1. Μιλήστε στο παιδί σας για το σχολείο. Πείτε του πόσο όμορφο είναι και βοηθήστε το να καταλάβει ότι δεν το κάνετε για να το διώξετε από κοντά σας αλλά για να μάθει όμορφα πράγματα όπως για παράδειγμα να διαβάζει το αγαπημένο του παραμύθι μόνο του.
2. Εξηγήστε του ότι θα σηκώνεται το πρωί, θα τρώει το πρωινό του, θα ντύνετε και θα παίρνει την καινούρια του τσάντα και θα πηγαίνετε μαζί στο σχολείο. Αφού τελειώσει θα γυρνάτε σπίτι, θα τρώτε, θα χαλαρώνετε λίγο και μετά θα διαβάζετε. Με αυτό τον τρόπο θα μπει μια σειρά που το παιδί θα το βοηθήσει καθώς θα ξέρει τι το περιμένει.
3. Φροντίστε να αγοράσετε όμορφα τετράδια, μολύβια και ότι άλλες σχολικές προμήθειες με τα αγαπημένα του χρώματα και σχέδια, χωρίς πάντα να ξεφεύγετε από τον προϋπολογισμό σας.
4. Το βράδυ πριν την μέρα του σχολείου, καθίστε στο κρεβάτι του και ρωτήστε το αν έχει τυχόν απορίες για το σχολείο και για την επικείμενη μέρα.
5. Μην χρησιμοποιήσετε σχολικό τον πρώτο καιρό. Να το πηγαίνετε εσείς στο σχολείο και να το περιμένετε απ' έξω όταν θα είναι η ώρα να σχολάσει. Σας έχει ανάγκη.
6. Να έχετε μια επαφή με την δασκάλα του παιδιού σας. Είναι σημαντικό καθώς από τις συζητήσεις θα ξέρετε που είναι αδύναμο το παιδί και που όχι ώστε να το βοηθήσετε και εσείς στο σπίτι να εξελιχθεί.
7. Να ρωτάτε πάντα το παιδί πως πέρασε στο σχολείο και τονίστε το πόσο σημαντικό είναι που πηγαίνει σε αυτό. Η επικοινωνία είναι ένα λιθαράκι εμπιστοσύνης. Πάντα να ακούτε το παιδί σας και πάντα να το πιστεύετε. Ακόμη και αν έχετε αμφιβολίες ποτέ μην το δείξετε μπροστά του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved