7 «back to school» συμβουλές για αστραφτερά δόντια!

Το καλοκαίρι τελείωσε και επιστρέφουμε στην παλιά μας ρουτίνα και στη καθημερινότητά μας. Αυτές είναι κάποιες εύκολες συμβουλές για μας και τους μικρούς μας φίλους για ένα λαμπερό χαμόγελο και το Σεπτέμβρη!

7 «back to school» συμβουλές για αστραφτερά δόντια!

-Βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα: μετά τη χαλαρότητα του καλοκαιριού , μπαίνουμε πάλι σε πρόγραμμα στοματικής υγιεινής, 2 φορές την ημέρα απαραιτήτως. Η πρώτη φορά είναι μετά το πρωινό και πριν το σχολείο και η δεύτερη είναι πριν το βραδινό μας ύπνο.

-Χρησιμοποιούμε απαραιτήτως νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια: αν και το καλοκαίρι η κούραση μας έκανε να βαριόμαστε να ολοκληρώσουμε τη στοματική μας υγιεινή, τώρα πια είναι τελείως απαραίτητο να απομακρύνουμε τροφές και μικρόβια από τα σημεία που δε φτάνει η οδοντόβουρτσά μας. Παραμένοντας εκεί τα υπολείμματα των τροφών μας, δημιουργούν εύκολα τερηδόνα, που ειδικά στα παιδικά δόντια εξελίσσεται ταχέως.

-Καταναλώνουμε λιγότερη ζάχαρη: με την επιστροφή από τις διακοπές , τα πολλά παγωτά που τρώγαμε θα πρέπει να μειωθούν (μαζί με τα υπόλοιπα γλυκά) σε 1 έως 2 φορές την ημέρα. Αυτό δε θα βοηθήσει μόνο το βάρος μας, αλλά θα απομακρύνει και τον κίνδυνο της τερηδόνας. Οι ενήλικες θα πρέπει επίσης να μειώσουν και την κατανάλωση των καλοκαιρινών cocktail, πολλά από τα οποία έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

-Καταναλώνουμε άφθονα φρούτα και λαχανικά: υπάρχει ακόμη μια μεγάλη ποικιλία νόστιμων φρούτων (καρπούζι, σταφύλι, ροδάκινα) τα οποία μπορούμε να φάμε αντί για γλυκού, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του φθινοπώρου. Ειδικά στα παιδιά μπορούμε να το δώσουμε στο σχολείο ως ένα πολύ υγιεινό σνακ. Έτσι όχι μόνο ενισχύουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες, αλλά και βοηθάμε στην καλή υγεία των δοντιών μας.

-Πίνουμε φυσικούς χυμούς και άφθονο νερό: τα αναψυκτικά και οι συμπυκνωμένοι χυμόι του εμπορίου καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε μεγάλες ποσότητες στις παραλίες. Με την επιστροφή στην καθημερινότητα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χυμούς αυτούς με φυσικούς χυμούς. Ιδανικοί είναι για την αρχή του φθινοπώρου και οι χυμοί λαχανικών. Δεν έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και περιέχουν τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που βοηθούν τόσο στην άμυνα του οργανισμού όσο και στην υγεία των δοντιών μας.

-Καταναλώνουμε γαλακτοκομικά: το γαλακτικό οξύ, έχει αποδειχθεί από μελέτες, ότι έχει ισχυρή αντιτερηδονογόνο δράση, αφού είναι ισχυρό αντιβακτηριακό. Έτσι μπορούμε και για μας και τα παιδιά μας , να ετοιμάζουμε ένα άπαχο γιαούρτι ή ένα σάντουιτς με άπαχο τυρί ως σνακ μέσα στην ημέρα μας αντί για κάποιο γλύκισμα με πολλή ζάχαρη.

-Επίσκεψη στον οδοντίατρο: Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις της νέας χρονιάς, είναι η ιδανική στιγμή να επισκεφθούμε τον οδοντίατρο μας. Αυτός θα ελέγξει τη στοματική μας υγεία και το «μέγεθός της καταστροφής» που προξένησαν οι καταχρήσεις σε ζάχαρη και υδατάνθρακες του καλοκαιριού. Ένας καλός οδοντικός καθαρισμός και μία φθορίωση θα βοηθήσουν τόσο εμάς όσο και τους μικρούς μας φίλους να ξεκινήσουμε τη νέα σαιζόν με λαμπερά χαμόγελα!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την:
Παπαδοπούλου Λίλα, Παιδοδοντίατρος, τηλ: 210 8985581, 698 1010991
ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.happytoothclinic.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved