Αντίο Μπιμπερό: Πώς να κόψετε το μπιμπερό τώρα που το παιδί σας ξεκινά το σχολείο!

Τώρα είναι η ευκαιρία σας. ΑΦού το παιδί ξεκίνησε στον παιδικό σταθμό, καιρός είναι να αρχίσετε σιγά σιγά να του κόψετε το μπιμπερό και να αρχίσει να πίνει στο ποτήρι. Εξηγήσετε στο μικρό σας πως μεγάλωσε και πως ήρθε η στιγμή να πίνει από ένα ποτήρι όπως το μεγάλο του αδερφάκι ή όπως η μαμά και ο μπαμπάς.

Αντίο Μπιμπερό: Πώς να κόψετε το μπιμπερό τώρα που το παιδί σας ξεκινά το σχολείο!

Να θυμάστε πως στα παιδιά αρέσει να μιμούνται πράγματα που κάνουν οι μεγαλύτεροι. Πριν κόψετε όμως το μπιμπερό καλό θα είναι τα παιδάκια σας να μην τα βάλετε στην διαδικασία να κόψουν και άλλα πράγματα ταυτόχρονα, όπως πιπίλα και πάνα. Είναι λάθος.

Να ξέρετε πως απαιτεί λίγη παραπάνω προσπάθεια για να κοπεί το μπιμπερο από ότι τα υπόλοιπα, γιατί τα παιδιά που χρησιμοποιούν μπιμπερό καταναλώνουν περισσότερο γάλα από ότι θα κατανάλωναν με ένα ποτήρι.

Τι πρέπει να κάνετε:
α) Να δίνετε στο παιδί σας γάλα από τους 6 μήνες και μετά, σε ένα κύπελλο με χεράκια. Έτσι θα συνδυάσει ότι το γάλα δεν έρχεται μόνο στο μπιμπερό αλλά και σε ποτήρι όπως ο χυμός και το νερό.

β) Μην αφήσετε να περάσουν πάνω από 18 μήνες γιατί το παιδί θα προσκολληθεί με το μπιμπερό και δύσκολα θα το αποχωριστεί. Θα του γίνει περισσότερο συνήθεια.

γ) Μην τα παρατήσετε με την πρώτη φορά. Πρέπει να επιμείνετε σε αυτό που ξεκινήσατε, γιατί αν δει το παιδί σας ότι είστε ευάλωτη, τότε θα σας κάνει πισωγυρίσματα.

δ) Πάντα να επιβραβεύετε το παιδί σας ακόμη και αν ήπιε το μισή ποσότητα γάλα απ' ότι συνήθως. Μην το πιέσετε να συνεχίσει αν δεν θέλει. Με την πίεση θα το κάνετε να σκεφτεί, «Χμ.. καλύτερα ήταν με το μπιμπερό, η μαμά δεν με μάλωνε τότε»!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved