Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μου μία ξένη γλώσσα;

Πριν καλά καλά το παιδί αρχίσει να λέει τις πρώτες του λεξούλες, οι γονείς πανικοβάλλονται καθώς δεν ξέρουν ποια είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει μία ξένη γλώσσα.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μου μία ξένη γλώσσα;

Ψυχραιμία! Ακόμη δεν μπορεί να πει μία πρόταση, μην βιάζεστε.

«Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μου μία ξένη γλώσσα»; Αναρωτιούνται εκατομμύρια γονείς σε όλον τον κόσμο. Καταρχήν υπάρχουν αρκετά παιδιά όπου ο ένας ο γονιός είναι από μία ξένη χώρα, οπότε το παιδί αυτόματα είναι δίγλωσσο. Αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας, καθώς τα περισσότερα παιδιά είναι από γονείς της ίδιας εθνικότητας. Όσο για το αν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να μάθει το παιδί μία δεύτερη γλώσσα, απάντηση δεν υπάρχει καθώς οι απόψεις διίστανται.

Κάποιοι ειδικοί επισημαίνουν ότι μία ξένη γλώσσα μπορεί να μαθευτεί εφόσον το παιδί είναι στη δευτέρα δημοτικού. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, στην συγκεκριμένη περίπτωση το παιδί θα έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει μία γενική γνώση στη μητρική του γλώσσα. Άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσο πιο γρήγορα μάθει μία ξένη γλώσσα, τόσο καλύτερα, καθώς δεν είναι μάθημα αλλά μία φυσιολογική καθημερινή δραστηριότητα.

Προτού αποφασίσετε πάντως τι πρέπει να κάνετε, καλό είναι να λάβετε υπόψιν το χαρακτήρα του παιδιού σας αλλά και την ανάπτυξή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved