Πώς θα κοινωνικοποιηθεί το παιδί μου στον παιδικό σταθμό και στο σχολείο;

Τα μικρά παιδιά που πηγαίνουν για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό ή το σχολείο, προσπαθούν να κοινωνικοποιηθούν και να κάνουν αμέσως φιλίες.

Πώς θα κοινωνικοποιηθεί το παιδί μου στον παιδικό σταθμό και στο σχολείο;

Υπάρχουν όμως και κάποια που δεν θέλουν και αυτό προβληματίζει τους γονείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν ένα παιδί πηγαίνει στον σταθμό ή στο σχολείο για πρώτη φορά, βρίσκεται αντιμέτωπο με υποχρεώσεις αφού η οικογένειά του δεν είναι εκεί μαζί του. Αρχικά μιλήστε με το ίδιο το παιδάκι σας για την αξία της φιλίας. Πείτε του ότι στο σχολείο καλό είναι να κάνει φιλίες με παιδάκια που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα. Να μένουν κοντά ώστε τις πρώτες μέρες του σχολείου να συναντιούνται και στα σπίτια αλλά και να έχουν τα ίδια χόμπι. Για παράδειγμα καλό είναι να γραφτούν στην ίδια εξωσχολική δραστηριότητα, προκειμένου να αποκτήσουν κοινά ενδιαφέροντα.

Αν το παιδί δεν είναι κοινωνικό από τη φύση του, προσπαθήστε να του πείτε ότι η φιλία είναι σημαντική για όλα τα στάδια της ζωής του και ότι αν δε θέλει να έχει πολλούς φίλους, μπορεί να έχει έναν και καλό.

Αν παρόλα αυτά το παιδί δεν μπορεί να κοινωνικοποιηθεί με τίποτα, επισκεφθείτε κάποιον ειδικό ο οποίος θα σας συμβουλεύσει ανάλογα με το χαρακτήρα του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved