ΕΣΠΑ 2014: Στον «αέρα» το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Ένα απίστευτο αλαλούμ γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

ΕΣΠΑ 2014: Στον «αέρα» το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών, χρηματοδοτούμενο από κονδύλια του ΕΣΠΑ, βρίσκεται στον «αέρα» κι έχει προκαλέσει σύγχυση σε 60.000 περίπου οικογένειες που περιμένουν εδώ και μέρες να ξεκινήσουν οι εγγραφές για να στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr, πρόκειται για αδυναμία επανεκκίνησης του προγράμματος που υλοποιείται κάθε χρόνο από την ΕΕΤΑΑ, για τη σεζόν 2014-2015, αν πρωτίστως δε μεταφερθεί η συγκεκριμένη δράση στο νέο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να γίνει η έγκριση των νέων πόρων. Κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, και για αυτό έχει κολλήσει η έναρξη υποβολής αιτήσεων.

Άλλο πρόβλημα το οποίο έρχεται στην επιφάνεια είναι ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τη φετινή σεζόν έχει συμφωνηθεί το ζήτημα των παιδικών σταθμών, ως αρμοδιότητα, να μεταφερθεί στην περιφερειακή διοίκηση. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι το Υπουργείο Εργασίας, δε θα είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα, καθώς την αρμοδιότητα πλέον θα έχουν οι Περιφέρειες της χώρας.

Αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, κάνουν προσπάθειες να επιταχύνουν τη διαδικασία, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει η συγκεκριμένη έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved