Πανελλήνιες 2014: Οι υποψήφιοι ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, το οποίο περιέχει την έκθεση, έγινε η πρεμιέρα στις 8.30 το πρωί των πανελλαδικών εξετάσεων. Η εξέταση διήρκεσε τρεις ώρες, χωρίς απρόοπτα. 

Πανελλήνιες 2014: Οι υποψήφιοι ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κλήθηκαν να αναπτύξουν τη σκέψη τους σε ένα δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου για τον Ανθρωπισμό.

Το θέμα που δόθηκε είναι: «Τα φαινόμενα που αποδεικνύουν το έλλειμμα της ανθρωπιάς». «Δραστηριότητες ατομικές και συλλογικές που αποσκοπούν στον περιορισμό του ελλείμματος ανθρωπιάς». Από το δοκίμιο «Σύγχρονος Ανθρωπος» του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου.

105.000 μαθητές διεκδικoύν μία από τις 70.305 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Στις πανελλήνιες εξετάσεις οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, μπλε στυλό και γομολάστιχα, αλλά όχι μπλάνκο. Επιτρέπεται, επίσης, ένα μπουκάλι νερό. Αντίθετα απαγορεύεται το κινητό τους τηλέφωνο.

Καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε χθες με δήλωσή του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. «Η έναρξη των εξετάσεων αυτών σηματοδοτεί την αφετηρία κατάκτησης νέων στόχων, και οι κόποι των μαθητών και οι θυσίες των οικογενειών τους θα ανταμειφθούν», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Καλή δύναμη και στους εκπαιδευτικούς που καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για μια ποιοτικότερη και αποδοτικότερη εκπαίδευση, αλλά και σε όλους εκείνους που συμβάλλουν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην επιτυχή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων».

Υπενθυμίζουμε ότι, για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου, το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων. Η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει περισσότερα από 9.000 θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα exams-repo.citi.gr και είναι προσβάσιμα από όλους. Με θέματα από την Τράπεζα θα εξεταστούν μόνο τα υποχρεωτικά μαθήματα.

Εκτός από καλή προετοιμασία και το διάβασμα πάντως, χρειάζεται και σωστή οργάνωση. Οι ειδικοί συνιστούν στους εξεταζόμενους μαθητές να κάνουν συχνά και ελαφρά γεύματα, να πίνουν πολύ νερό και να κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες καθημερινά.

Εμείς να ευχηθούμε καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved