Πανελλήνιες εξετάσεις και διατροφή. Τι πρέπει να τρώει το παιδί μας;

Οι πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν και οι μαθητές αυτές τις μέρες έχουν βάλει τα δυνατά τους για να πετύχουν τον στόχο τους.

Πανελλήνιες εξετάσεις και διατροφή. Τι πρέπει να τρώει το παιδί μας;

Εκτός από την πολλή μελέτη, σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή καθώς εάν είναι σωστή και κατάλληλη βοηθάει το μυαλό και το πνεύμα.

Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς, μας έδωσαν τα πολύτιμα διατροφικά tips και σας τα παρουσιάζουμε:

• Το Α και το Ω είναι η ενυδάτωση η οποία βοηθάει σημαντικά στη νοητική λειτουργία. Το νερό και οι φυσικοί χυμοί πρέπει να περιλαμβάνονται στην καθημερινή διατροφή του υποψηφίου. Όσο για την ποσότητα; 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα και 1-2 φυσικούς χυμούς είναι ό,τι χρειάζεται.
• Το πρωινό είναι απαραίτητο. Καλό είναι να περιλαμβάνει, γάλα με δημητριακά ή ψωμί με μαρμελάδα ή μέλι.
• Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για αυτήν την περίοδο των εξετάσεων. Επομένως τα δημητριακά, η πατάτα, η ζάχαρη, το μέλι, τα φρούτα καλό είναι να περιλαμβάνονται στην καθημερινή του διατροφή. Όχι βέβαια στην υπερβολή τους.
• Τροφές που περιέχουν Ω-3 και Ω-6 λιπαρά, όπως σαρδέλα, σολομός, σκουμπρί και καρύδια μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.
• Οι βιταμίνες Β, C, A και Ε είναι απαραίτητες. Λαχανικά, ψωμί, όσπρια, ξηροί καρποί, συκώτι, αυγό, καρότο και γάλα πρέπει να υπάρχουν στο καθημερινό διαιτολόγιό του.
• Όχι στους πολλούς καφέδες και στα αναψυκτικά.

Και μία τελευταία συμβουλή για το μαθητή που είναι έτοιμος για τις εξετάσεις είναι η εξής: Θα πρέπει να κοιμάται 1-2 ώρες μετά το δείπνο κι όχι αμέσως μετά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved