Πώς προετοιμάζουμε το παιδί μας για την επιστροφή στο σχολείο

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία κι οι παιδικοί σταθμοί και μετά από 15 μέρες τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Πώς προετοιμάζουμε το παιδί μας για την επιστροφή στο σχολείο

Όλο αυτό το διάστημα των πασχαλινών διακοπών, οι ώρες του παιχνιδιού ήταν πολλές, είχαν το χρόνο να περάσουν μαζί σας τις περισσότερες ώρες της ημέρας και τα βιβλία είχαν θέση...στην τσάντα τους! Τα ωραία όμως δεν κρατούν για πάντα! Έτσι λοιπόν οι μικροί μας φίλοι θα επιστρέψουν στη ρουτίνα τους. Πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αρκετά, αρκεί να συζητήσετε μαζί με το παιδάκι σας τα πάντα!

Καταρχήν θα προσπαθήσετε να του μεταδώσετε ένα ευχάριστο κλίμα. Ότι η επιστροφή του στα θρανία, δε θα είναι μόνο διάβασμα, αλλά θα δει και πάλι τους συμμαθητές του. Μπορείτε μάλιστα να το συνδυάσετε και με μία εξωσχολική του δραστηριότητα. Για παράδειγμα, αν το παιδί σας, κάνει κάποιο άθλημα ή είναι γραμμένο σε κάποιο μουσικό εργαστήριο, καλό είναι να του πείτε ότι μαζί με τα σχολεία, θα κάνει και πάλι αυτό που θέλει.

Αυτό που θα τονίσετε είναι ότι σε λίγο καιρό θα έρθει το καλοκαίρι, και θα έχει πάλι το χρόνο και την ελευθερία που είχε και στις πασχαλινές διακοπές.

Εάν εργάζεστε κι εσείς, θα του πείτε, ότι όπως πηγαίνετε στη δουλειά σας, έτσι κι εκείνο με την σειρά του θα πρέπει να πάει στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό. Θα μάθει πράγματα που θα του είναι χρήσιμα!

Να θυμάστε ότι τις πρώτες μέρες μόνο το παιδί θα είναι λίγο στενοχωρημένο, αλλά μετά όπως κι όλοι μας, έτσι κι αυτό θα μπει στους ρυθμούς του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved