Πού θα ιδρυθούν τα 56 Πειραματικά Σχολεία;

Μέχρι το 2020 θα ιδρυθούν 56 νέα Πειραματικά Σχολεία, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας.

Πού θα ιδρυθούν τα 56 Πειραματικά Σχολεία;

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν και θα λειτουργούν 24 πλήρεις κάθετες δομές (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) στις 13 Περιφέρειες της χώρας κι επιπλέον 2 Νηπιαγωγεία, 15 Δημοτικά, 10 Γυμνάσια και 6 Γενικά Λύκεια.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε τις προηγούμενες μέρες, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήσαμε για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία είναι αιχμή των αλλαγών και της επιδιωκόμενης αριστείας. Γι' αυτό το λόγο εφαρμόσαμε τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια με εξετάσεις και επιλέγουμε τους αρίστους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν σε αυτά, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Και αυτή η προσπάθεια όχι μόνον δεν αποδυνάμωσε τη ζήτηση όπως ορισμένοι υποστήριζαν αλλά την αύξησε κατά 30% επιβεβαιώνοντας την επιλογή μας».

Διαβάστε εδώ πού θα ιδρυθούν τα νέα Πειραματικά Σχολεία. Μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας έχει και τον πίνακα των σχολείων ανά έτος 2014-2020.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved