Τρίπολη: Mαθητές μετατρέπουν το τηγανέλαιο σε βιοντίζελ και θερμαίνουν το σχολείο τους!

Τρία δημοτικά σχολεία στην Τρίπολη εφαρμόζουν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης με τηγανέλαια για εξασφαλίσουν την θέρμανσή τους, μετά από προτροπή του προέδρου της σχολικής επιτροπής Πέτρου Καλτεζιώτη.

Τρίπολη: Mαθητές μετατρέπουν το τηγανέλαιο σε βιοντίζελ και θερμαίνουν το σχολείο τους!

Οι μαθητές του 10ου, του 8ου και 3ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης, όπως ανέφερε ο κ. Καλτεζιώτης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν προμηθευτεί από το σχολείο τους ένα μπουκαλάκι μέσα στο οποίο φέρνουν από το σπίτι το τηγανέλαιο, που σε διαφορετική περίπτωση θα το πετούσαν στο νεροχύτη και πήγαινε άχρηστο στην αποχέτευση.

Όταν πηγαίνουν στο σχολείο, το αφήνουν σε μια δεξαμενή, το οποίο στη συνέχεια μέσω ενός εργαστηρίου μετατρέπεται σε βιοντίζελ και θερμαίνεται το σχολείο. Παράλληλα, από το υπόλειμμα της επεξεργασίας υπάρχει εργαστήριο γλυκερίνης και τα παιδιά μέσα από μια βιωματική διαδικασία παράγουν σαπούνι.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καλτεζιώτης με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, τα σχολεία κατάφεραν να εξοικονομήσουν χρήματα και μάλιστα σε ποσοστό 50% μειώθηκε η αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι γίνεται μία προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος αυτού και στα υπόλοιπα σχολεία της Τρίπολης, με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

Στο πρόγραμμα αυτό, μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες της Τρίπολης, πηγαίνοντας τα τηγανέλαια στα σχολεία όπου χρησιμοποιείται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved