Είναι μόλις 13 χρονών και έφτιαξε τον πρώτο του πυρηνικό αντιδραστήρα!

Ο νεαρότερος άνθρωπος στον κόσμο που κατασκεύασε πυρηνικό αντιδραστήρα και πέτυχε πυρηνική σύντηξη από το μηδέν είναι ο Τζέιμι Εντουαρτς που είναι μόλις 13 ετών!

Είναι μόλις 13 χρονών και έφτιαξε τον πρώτο του πυρηνικό αντιδραστήρα!

Ο Τζέιμι, έχει δείξει ενδιαφέρον στην επιστήμη από πολύ μικρή ηλικία ενώ έχει αγοράσει μέχρι και μετρητή ραδιενέργειας με το χαρτζιλίκι των Χριστουγέννων!

Κάποια στιγμή, ο μικρός επιστήμονας διάβασε ένα άρθρο για έναν 14χρονο Αμερικανό επιστήμονα, τον Τέιλορ Γουίλσον, ο οποίος ήταν ο νεαρότερος άνθρωπος που κατασκεύασε έναν μικρό αντιδραστήρα.

Και κάπως έτσι του ήρθε η ιδέα: «Το είδα, μου άρεσε και αποφάσισα να το δοκιμάσω κι εγώ», είπε ο μικρός Τζέιμι.

Αν και ακούγεται δύσκολο, στην πράξη αποδείχτηκε ακόμα πιο δύσκολο. Λόγω ηλικίας, οι ειδικοί και τα εργαστήρια στους οποίους απευθύνθηκε για βοήθεια δε τον βοήθησαν αφού τον θεωρούσαν τρελό!

Ωστόσο, δε τα παράτησε και απευθύνθηκε στο διευθυντή του γυμνασίου του στο Λάνκασιρ της Βρετανίας, τον Τζιμ Χόουριγκαν. Μόλις ο Τζέιμι τον πληροφόρησε ότι σκοπός του είναι να κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, ο διευθυντής αναφώνησε: «Μήπως θα τινάξουμε στον αέρα το σχολείο;».

Τελικά, ο διευθυντής έδωσε την μεγαλύτερη βοήθεια ώστε ο επιστήμονας να καταφέρει να ολοκληρώσει το εγχείρημα του και συγκέντρωσε 3.5000 ευρώ!

Ο αντιδραστήρας κατασκευάστηκε με την επίβλεψη ειδικών μέσα σε αίθουσα του σχολείου και τελικά ο Τζέιμι πάτησε τον διακόπτη κρατώντας στο χέρι έναν μετρητή Γκάιγκερ που έδειξε ότι είχε επιτευχθεί σύντηξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved