Εξετάσεις με μειωμένη ύλη για την Α΄Λυκείου

Με μειωμένη ύλη θα δώσουν φέτος εξετάσεις οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Εξετάσεις με μειωμένη ύλη για την Α΄Λυκείου

Τη φετινή χρονιά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να καλυφθεί όλη η ύλη.

Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση, είναι ότι τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου θα τεθούν και από τράπεζα θεμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι η εξεταστέα ύλη θα πρέπει να είναι ενιαία για όλα τα σχολεία.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η εξεταστέα ύλη θα καλύπτει ως τα 2/3 της διδακτέας, για όλα τα μαθήματα, εκτός της Πολιτικής Παιδείας, μετά από δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση ελήφθη καθώς από τη φετινή χρονιά θα ισχύσει νέο σύστημα προαγωγικών εξετάσεων. Σε κάθε μάθημα το 50% των θεμάτων θα επιλέγεται από τον διδάσκοντα και το υπόλοιπο 50% θα κληρώνεται από τράπεζα θεμάτων, ενώ ο βαθμός της φετινής Α΄ Λυκείου θα συνυπολογιστεί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2016.

Μέχρι και πέρυσι, ο καθηγητής κάθε μαθήματος επέλεγε τα θέματα καθώς γνώριζε τη διδαχθείσα ύλη, τους ρυθμούς αφομοίωσης της οποίας προσάρμοζε ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών. Βέβαια, η εξεταστέα ύλη δεν μπορούσε να είναι μικρότερη των 2/3 της διδακτέας.

«Ο αγώνας δρόμου για την κάλυψη της ύλης στα σχολεία ξεκίνησε. Το πρόβλημα είναι ότι το υπουργείο Παιδείας δεν παρακολουθεί την εξέλιξη της ύλης στα σχολεία, όπως κάνει στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου από την αρχή της χρονιάς. Έτσι, αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει την πορεία διδασκαλίας της ύλης και τα τυχόν προβλήματα από ελλείψεις καθηγητών», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή» ο εκπαιδευτικός-αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved