Τα παραμύθια κάνουν τα παιδιά μας καλύτερους μαθητές!

Οι περισσότεροι γονείς, αν όχι όλοι, διαβάζουν παραμυθάκια στα παιδιά τους. Συνήθως αυτό γίνεται στο κρεβάτι, λίγο πριν κλείσουν τα ματάκια τους.

Τα παραμύθια κάνουν τα παιδιά μας καλύτερους μαθητές!

Και ποιος από εμάς δεν θυμάται τα παραμύθια που μας διάβαζαν οι γονείς μας;

Μπορεί αυτή η ωραία συνήθεια να γίνεται ακόμη και σήμερα, νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα παιδί, το οποίο διαβάζει παραμύθια με τη μαμά ή τον μπαμπά του.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, διαπίστωσαν ότι η 10λεπτη ανάγνωση μίας παιδικής ιστορίας, πριν τον ύπνο, ενισχύει τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών! Μάλιστα οι βαθμοί στο σχολείο θα είναι καλύτεροι ενώ αργότερα θα έχουν μία καλή δουλειά ή ακόμη κι έναν ευτυχισμένο γάμο!

«Η επίδραση της ομιλίας στα μικρά παιδιά είναι τόσο σημαντική που θα πρέπει να θεωρείται ισάξια με εκείνη της διατροφής», επεσήμανε η ψυχολόγος της επιστημονικής ομάδας, Αν Φέρναλντ.

«Οι γονείς που επιθυμούν λοιπόν το παιδί τους να πάει καλά στο σχολείο, καλά θα κάνουν να του μιλάνε πολύ όταν είναι μικρό. Η ευθύνη μας απέναντι στο παιδί μας είναι να το ταΐζουμε και να φροντίζουμε να είναι καθαρό και ασφαλές. Νομίζω ότι πλέον υπάρχουν αρκετές επιστημονικές αποδείξεις που υποδεικνύουν ότι στη λίστα θα πρέπει να προστεθεί ακόμα κάτι: η εκμάθηση από τη βρεφική ηλικία. Πολύ προτού το παιδί αρχίσει να μιλάει, ρουφάει πληροφορίες σχετικές με τη γλώσσα», πρόσθεσε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved