Η σχολική βία θεριεύει: 1 στους 10 μαθητές έχει πέσει θύμα της

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα νέας έρευνας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για την σχολική βία.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και δείχνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στα σχολεία. Η βία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τσαμπίκας Ιατρίδη, με θέμα «Σχολική βία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης» το 10% του συνόλου των μαθητών έχει πέσει θύμα βίας από συνομηλίκους ή μαθητές άλλων ηλικιών.

Όσο για το ποιοι είναι οι δράστες; Σύμφωνα με την έρευνα, το 5% προέρχεται από τον μαθητικό πληθυσμό, ενώ η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, είναι 3 προς 1 (αγόρια - κορίτσια). Τα αγόρια εμπλέκονται περισσότερο σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε λεκτικής.

Σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού», σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εφήβων 15-16 ετών από επτά ευρωπαϊκές χώρες, διαπιστώθηκε ότι 12,7% εμφανίζουν «οριακή διαδικτυακή συμπεριφορά», ενώ 1,2% εμφανίστηκαν να παρουσιάζουν «συμπεριφορές εξάρτησης».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved