Η ιστορία του δασκάλου και των μαθητών του που ξύρισαν τα κεφάλια τους για να συμπαρασταθούν στον συμμαθητή τους

Ο δάσκαλος δεν είναι δίπλα στα παιδιά μόνο για να τους μαθαίνει γράμματα, αλλά για να τους συμπαραστέκεται σε όποια δυσκολία αντιμετωπίζουν. Εξάλλου δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.

Η ιστορία του δασκάλου και των μαθητών του που ξύρισαν τα κεφάλια τους για να συμπαρασταθούν στον συμμαθητή τους

Ο Αλί Μοχαμαντιάν, είναι ένας Ιρανός δάσκαλος, ο οποίος έδειξε το μεγαλείο ψυχής του με μία χειρονομία. Ξύρισε το κεφάλι του σε ένδειξη συμπαράστασης σε έναν μαθητή του που έχασε τα μαλλιά του από μία σπάνια ασθένεια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δάσκαλος παρατήρησε ότι ο συγκεκριμένος μαθητής είχε πέσει θύμα εκφοβισμού γιατί δεν είχε καθόλου μαλλιά. Χωρίς δεύτερη σκέψη ξύρισε κι αυτός το κεφάλι του, για να δείξει την αλληλεγγύη του. Και δεν ήταν ο μόνος, μιας και το έκαναν κι οι υπόλοιποι μαθητές της τάξης.

Η ιστορία του έκανε το γύρο του κόσμου. «Είμαι τόσο χαρούμενος που αυτή η κίνηση άγγιξε τις καρδιές τόσων ανθρώπων και που όλοι αντέδρασαν τόσο θετικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 45χρονος δάσκαλος. «Όλοι τώρα στο σχολείο θέλουν να ξυρίσουν το κεφάλι τους».

Πριν λίγες ημέρες ο Μοχαμαντιάν δημοσίευσε μία φωτογραφία με τον 8χρονο μαθητή, Μαχάν Ραχίμι στην προσωπική του σελίδα στο facebook. «Όταν άνοιξα τον λογαριασμό μου την επόμενη μέρα δεν πίστευα πόσες χιλιάδες κοινοποιήσεις και like είχε η συγκεκριμένη φωτογραφία», ανέφερε.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι υπόλοιποι 23 μαθητές του Μοχαμαντιάν, εμπνεύστηκαν από την πράξη του δασκάλου και επέμεναν να ξυρίσουν κι αυτοί τα κεφάλια τους. «Τους είπα να περιμένουν μέχρι να περάσουν τα κρύα του χειμώνα, αλλά μόλις επιστρέψαμε από την Τεχεράνη, είχαν ξυρίσει όλοι τα κεφάλια τους» δήλωσε. «Μπήκα στην τάξη και όλοι ήταν φαλακροί».

Τα μέσα ενημέρωσης στο Ιράν μόλις ενημερώθηκαν για την ιστορία του, του πήραν αμέσως συνέντευξη, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί κι ο Υπουργός Παιδείας Αλί Ασγκάρ Φανί, τον ευχαρίστησαν για την πράξη του. Μάλιστα η κυβέρνηση προσέφερε οικονομική στήριξη για την ιατρική περίθαλψη του μαθητή.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Ραζή της Τεχεράνης, δήλωσαν στην κρατική τηλεόραση πως ο Μαχάν αντιμετωπίζει προβλήματα με το ανοσοποιητικό του σύστημα και πως ερευνούν την ακριβή φύση της ασθένειάς του. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι γιατροί στην Τεχεράνη, έχουν στείλει δείγματα στην Γερμανία για πιθανή διάγνωση. «Οι συμμαθητές του Μαχάν έγιναν οι υποστηρικτές του και το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπό του» ανέφερε ο δάσκαλος.

Ο Μοχαμαντιάν με 23 χρόνια διδακτικής εμπειρίας έχει δύο κόρες και ένα γιο. «Σε μέρη όπως η Συρία και το Ιράν ή το Σουδάν, παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα και σε μέρη όπως το Πακιστάν και η Ινδία, η παιδική εργασία είναι διαδεδομένη. Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για τις τρομακτικές δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε καθημερινή βάση».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved