Ερευνα: Φουγάρα τα Ελληνόπουλα! Ξεκινούν το κάπνισμα από επτά ετών

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της νέας έρευνας για το κάπνισμα μεταξύ παιδιών που δείχνουν μεταξύ άλλων, πως ένα στα δέκα παιδιά, έχει ξεκινήσει αυτήν την κακή συνήθεια σε ηλικία μόλις εφτά ετών!

Ερευνα: Φουγάρα τα Ελληνόπουλα! Ξεκινούν το κάπνισμα από επτά ετών

Η μέση ηλικία έναρξης του καπνίσματος στην Ελλάδα, είναι τα 12 έτη!

Σύμφωνα με την έρευνα, το κάπνισμα ξεκινάει από τους γονείς. Το 56.7% των μαθητών εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα μέσα στο σπίτι τους και το 67,4% εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα μέσα σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Η Πελοπόννησος κατέχει την πρωτιά στον αριθμό ανήλικων καπνιζόντων ενώ η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, στους ενήλικους.

Το 87.3% των παιδιών που αγοράζουν τσιγάρα από τα σημεία πώλησης καπνού, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αφού οι πωλητές αγνοούν το νόμο.

Η έρευνα διεξήχθη το 2013 σε ανήλικους άνω τον 15 ετών, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και την MRB Hellas ενώ τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η χώρα μας εξακολουθεί να κατέχει την πρωτιά στην Ευρώπη στον αριθμό των καπνιζόντων και είναι από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, μόνο στην Ελλάδα, 10.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved