Ξεκινά το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» για τους μαθητές Λυκείου

Σε σημερινή ομιλία στην Βουλή, ο Υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την καινούρια δράση για την στήριξη των μαθητών σχετικά με τα μαθήματά τους.

Ξεκινά το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» για τους μαθητές Λυκείου

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Κοινωνικό Φροντιστήριο», θα εφαρμοστεί το τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός δήλωσε: «Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ή όπως αλλιώς το ονομάσουμε, είναι μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής με κίνητρο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας. Είναι η απάντηση του κοινωνικού κράτους με τον εξής διπλό στόχο: Να απασχολήσει νέους άνεργους εκπαιδευτικούς και μακροχρόνια άνεργους εκπαιδευτικούς και να παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών με κριτήριο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και θα παρέχεται στο λύκειο διαμορφώνοντας μικρά, φροντιστηριακά τμήματα μικρότερα των 10 ατόμων ώστε πραγματικά να λειτουργήσει με την έννοια του φροντιστηρίου..

Θα ξεκινήσει αρχικά σε επιλεγμένες πόλεις της χώρας και ο στόχος είναι να διευρυνθεί η εφαρμογή του σε όλη τη χώρα.

Τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved