Ονειρό του, ένα ξυπνητήρι. Το αγοράκι που έφυγε μόνο του μέσα στη νύχτα για να προλάβει το σχολείο

Ξημερώματα μίας κρύας ημέρας περαστικοί, είδαν ένα αγοράκι μόλις έξι χρονών  να πηγαίνει πάνω κάτω στον δρόμο.

Ονειρό του, ένα ξυπνητήρι. Το αγοράκι που έφυγε μόνο του μέσα στη νύχτα για να προλάβει το σχολείο

Μια γυναίκα που περνούσε από εκεί σταμάτησε και το ρώτησε αν χρειάζεται κάτι. Το αγόρι δεν απάντησε... Η γυναίκα φοβήθηκε ότι το έδιωξαν οι γονείς του από το σπίτι. «Έγινε κάτι στο σπίτι και φοβάσαι να γυρίσεις πίσω στο σπίτι σου;», τον ρώτησε αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.

Είχε πραγματικά πολύ κρύο και η γυναίκα έβγαλε το κινητό της και τηλεφώνησε στην αστυνομία προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια του παιδιού. Τελικά αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι απλώς το αγοράκι και η οικογένειά του δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν ένα ρολόι -ξυπνητήρι και έτσι έφευγε μέσα στην νύχτα από το σπίτι του προκειμένου να μπορέσει να είναι στο σχολείο στην ώρα του.

Η μητέρα του αγοριού το είχε εγκαταλείψει. Ο μικρός μαζί με την αδελφή του και τον πατέρα τους και προσπαθούσαν μόνοι τους να επιβιώσουν όπως μπορούν. Ο πατέρας δουλεύει σε εργοστάσιο και ο μικρός με την αδελφή του πηγαίνουν στο σχολείο.

Το ξημέρωμα που τον βρήκε η γυναίκα, ο πατέρας του αγοριού είχε φύγει για νυχτερινή βάρδια και το παιδί ήταν μόνο στο σπίτι. Για να φτάσει στο σχολείο κάθε μέρα περπατάει 3-4 χιλιόμετρα. Το παιδί από το άγχος του μήπως παρακοιμηθεί και αργήσει και αφού δεν είχε ρολόι - ξυπνητήρι ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ για το σχολείο.

Εβαλε τα βιβλία του σε μια πλαστική σακούλα και έφυγε από το σπίτι. Οταν έφτασε στην πόλη που είναι το σχολείο έπειτα από περπάτημα αρκετών ωρών ήταν ακόμα νύχτα. Ετσι, έκατσε κάτω από μια λάμπα να ζεσταθεί. Είχε πολύ κρύο και κανένας δεν κυκλοφορούσε. Περίμενε εκεί για περίπου 4 ώρες όταν εμφανίστηκε η γυναίκα που κάλεσε την αστυνομία.

Το αγοράκι δεν ήξερε τον αριθμό του τηλεφώνου του πατέρα του και έτσι πρώτα ήρθαν σε επαφή με τη δασκάλα του η οποία κάλεσε τον πατέρα του παιδιού. Ο αστυνόμος πήγε το παιδί στο σπίτι και πραγματικά σοκαρίστηκε από την εικόνα που αντίκρισε. Μέσα σε ένα σχεδόν κατεστραμμένο δωμάτιο, όχι μεγαλύτερο από 10 τετραγωνικά μέτρα, με 3 κρεβάτια ζούσε η φτωχή οικογένεια.

Την επόμενη ημέρα ο αστυνομικός γύρισε στο σπίτι του παιδιού και του πήγε δώρο ένα ρολόι ξυπνητήρι ώστε να μη φοβάται πλέον ότι θα καθυστερήσει να πάει στο σχολείο του. Μάλιστα, το παιδί χάρηκε τόσο για το δώρο που έλαβε, που τα μάτια του γέμισαν δάκρυα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved