Ξεκινά ο σχολικός διαγωνισμός μαθηματικών και λογικών γρίφων - Ως αύριο οι αιτήσεις του πρώτου κύκλου

Μέχρι αύριο Πέμπτη  16/01 μπορούν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων να δηλώσουν συμμετοχή για τον πρώτο προκριματικό στον διαγωνισμό μαθηματικών και λογικών γρίφων που γίνεται στην Θεσσαλονίκη.

Οι προκριματικοί γύροι θα ξεκινήσουν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου και οι ομάδες πρέπει να αποτελούνται από τουλάχιστον τρία παιδιά και να αντιπροσωπεύουν κάποιο σχολείο.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κολέγιο Ανατόλια, σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας). Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολεγίου Ανατόλια (ACSTAC) και της «Καγκουρό Ελλάς», η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη, με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή προετοιμασία.

Οι προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες για τη διευκόλυνση των μαθητών. Για τον Α΄ προκριματικό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως αύριο, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου. Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημέρες:
-Πρώτος προκριματικός: Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ.
-Δεύτερος προκριματικός: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014.
-Τρίτος προκριματικός: Παρασκευή 14 Μαρτίου, στις 19:00, στο Κολλέγιο Ανατόλια. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.
-Ημιτελικοί Γύροι: Σάββατο 15 Μαρτίου στο Κολλέγιο Ανατόλια
-Τελικός διαγωνισμός: Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 19:00, στο ΝΟΗΣΙΣ
Απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής που γίνεται στο goo.gl/vi67gj

Πληροφορίες:
ΝΟΗΣΙΣ, e-mail -karnezou@ noesis.edu.gr, τηλ: 2310 483 000 (εσωτ. 121), Δρ Μαρία Καρνέζου.
Κολλέγιο Ανατόλια: info@ acstac.gr, τηλ: 2310 398 251, Δρ Χάιδω Σαμαρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved