Δημοτικό: Η σχολική βαθμίδα που θέτει τις βάσεις για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της μάθησης

Αν η φετινή χρονιά είναι αυτή που σηματοδοτεί τη μετάβαση του μικρού σου από την καθημερινότητα του Νηπιαγωγείου σε εκείνη του Δημοτικού, τότε μάλλον έχεις αρχίσει ήδη να αναζητείς το ιδανικό σχολικό περιβάλλον για εκείνο.

Δημοτικό: Η σχολική βαθμίδα που θέτει τις βάσεις για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της μάθησης

Ναι, είναι αλήθεια πως η επιλογή του κατάλληλου σχολείου για το παιδί σου είναι μία απόφαση που απαιτεί αρκετή σκέψη και έρευνα. Βλέπεις, πρόκειται για ένα μέρος που θα γίνει ένα «δεύτερο σπίτι» για το μικρό σου, αλλά και ένα στήριγμα, το οποίο θα του προσφέρει τις απαραίτητες βάσεις, για να «ανθίσει» αργότερα, στις υψηλότερες σχολικές βαθμίδες.

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, πώς θα καταφέρεις να εντοπίσεις τη σχολική μονάδα που θα αξίζει την εμπιστοσύνη σου, αλλά την ίδια στιγμή θα αποτελεί και μία σίγουρη επένδυση για το μέλλον του παιδιού σου; Κι όμως, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα «κρύβεται» στην εκπαιδευτική προσέγγιση που ακολουθεί ένα σχολείο, καθώς και στο πώς εκπαιδεύει τον μαθητή, ώστε να μελετά σωστά.

Βλέπεις, η εκπαιδευτική προσέγγιση είναι αυτή που προετοιμάζει το παιδί για την ενήλικη ζωή εν γένει, ενώ η μεθοδολογία μελέτης είναι αυτή που θα το βοηθήσει μέσα από το συναρπαστικό «ταξίδι» της μάθησης, να κατακτήσει τη δική του προσωπική κορυφή. Και αν υπάρχει ένα σχολείο που μπορεί να εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω στο μικρό σου, αυτό είναι αναμφίβολα τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Εξοικειώνοντας το παιδί με την αποτελεσματική κατάκτηση της γνώσης

Μπορεί το Δημοτικό ως σχολική βαθμίδα να μην είναι ιδιαίτερα απαιτητική, ωστόσο, αποτελεί μία καθοριστική περίοδο για τη σχολική σταδιοδρομία ενός μαθητή, αφού είναι το διάστημα που μαθαίνει πώς να οργανώνει και να κάνει πιο αποδοτική τη μελέτη του.

Πιο αναλυτικά, μαθαίνει πώς να θέτει σωστές προτεραιότητες, πώς να κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου του, αλλά και πώς να αποκομίζει όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας. Και επειδή στα Εκπαιδευτήρια Δούκα γνωρίζουν πόσο χρήσιμη είναι η μεθοδική μελέτη για το μέλλον ενός μαθητή, έχουν καθιερώσει τη Μεθοδολογία Μελέτης, η οποία διδάσκεται, όχι μόνο στις τάξεις του Δημοτικού, αλλά και στις επόμενες βαθμίδες, δηλαδή στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Πρόκειται για ένα μάθημα που καθοδηγεί τον μαθητή, ώστε να αποκτήσει ωφέλιμες συνήθειες μελέτης, αξιοποιώντας τεχνικές κατάλληλες για κάθε μάθημα ή γνωστικό αντικείμενο. Κάπως έτσι, το παιδί δεν χάνει τον χρόνο του, ούτε πασχίζει ενόσω μελετάει. Αντίθετα, εξοικειώνεται με τη μεθοδική και οργανωμένη μελέτη, ώστε να κατακτά ακόμη πιο εύκολα τη γνώση που του προσφέρεται.

doukas1.jpg

Το Δημοτικό είναι το «κουκούλι» που προετοιμάζει το παιδί για την ενήλικη ζωή

Είναι αλήθεια πως τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνα που πραγματοποιούνταν, όταν πηγαίναμε εμείς σχολείο. Πλέον, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δημοτικού επικεντρώνεται πολύ στη διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού, δίνοντας προτεραιότητα στις αξίες, την κοινωνική και την πνευματική του ανάπτυξη, στην καλλιέργεια των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και της ενσυναισθησής του.

Μάλιστα, αυτή είναι η φιλοσοφία που χαρακτηρίζει και ξεχωρίζει την προσέγγιση των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, τα οποία μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Παράθυρο στον κόσμο», δίνουν στον μαθητή τη δυνατότητα να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του, τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν, καθώς και τα κοινωνικά μικροσυστήματα στα οποία συμμετέχει, όπως είναι η οικογένεια, το σχολείο και η πόλη.

Όσο για το βιωματικό πρόγραμμα «Στάση Ζωής», ενδυναμώνει το παιδί με σπουδαία ψυχοσυναισθηματικά εργαλεία, όπως ο σεβασμός, η αποδοχή, η ανθεκτικότητα, η σωστή έκφραση των συναισθημάτων και η αναγνώριση, δηλαδή μερικά αναγκαία εφόδια, για να εξελιχθεί μετέπειτα σε έναν υγιή, ολοκληρωμένο ενήλικα.

doukas2.jpg

Δίνοντας στο παιδί τα απαραίτητα ερεθίσματα για να γνωρίσει τον κόσμο

Ακριβώς επειδή το σχολείο είναι το «δεύτερο σπίτι» για έναν μαθητή, δηλαδή το επόμενο κοινωνικό σύνολο στο οποίο εντάσσεται μετά την οικογένεια, είναι απαραίτητο να του προσφέρει τα απαραίτητα ερεθίσματα, ώστε να γνωρίσει καλύτερα πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω του, τόσο ο πραγματικός, όσο και ο ψηφιακός.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν δημιουργήσει το «Green Days» για την Α’ και τη Β’ Δημοτικού, φέρνοντας τους μαθητές σε βαθύτερη επαφή με τη φύση μέσω του βοτανόκηπου που υπάρχει στο Νηπιαγωγείο της σχολικής μονάδας.

Επιπλέον, μέσα από το Digital Skills, το οποίο μαθαίνει στα παιδιά το Computational Thinking, τη συγγραφή κώδικα και τη ρομποτική, καθώς και μέσα από το εργαστήριο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο το οποίο προετοιμάζει έγκαιρα τους μαθητές για τους κινδύνους της ψηφιακής εποχής, τα παιδιά αποκτούν μία πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική αντίληψη για τις δυνατότητες που τους προσφέρει η τεχνολογία, ώστε να μπορούν να την αξιοποιούν προς όφελός τους και να έχουν μαζί της μία υγιή αλληλεπίδραση.

doukas3.jpg

Όλοι οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που καθιστούν το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Δούκα μία αξιόπιστη επιλογή για κάθε μαθητή, αλλά και μία σχολική μονάδα που αξίζει την εμπιστοσύνη των γονιών. Αν θέλεις, λοιπόν, να επιλέξεις ένα σχολείο που θα «αγκαλιάσει» το παιδί σου και θα το βοηθήσει να «ανθίσει» στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του, τότε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι το ιδανικό περιβάλλον για να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα στη σχολική του σταδιοδρομία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved