Σοκάρει η μητέρα που σταμάτησε τα παιδιά της από το σχολείο!

Μια μητέρα δύο παιδιών, η Μαριάν Τζέικομπ, αποφάσισε να σταματήσει τα παιδιά της από το σχολείο καθώς θεωρεί ότι τα παιδιά της αποκτούν γνώσεις μέσα από την καθημερινή ζωή, μέσα από τα παιχνίδια στον υπολογιστή αλλά και από το δρόμο, πηγαίνοντας μαζί της για ψώνια.

Σοκάρει η μητέρα που σταμάτησε τα παιδιά της από το σχολείο!

Καλεσμένη σε μια πρωινή εκπομπή, η μητέρα από την Σκωτία, είπε πως δεν έχει κάτι εναντίον του σχολικού συστήματος αλλά πιστεύει ότι αυτό δεν επιδρά θετικά στην οικογένειά της. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι θέλει να τα αφήσει ελεύθερα να κάνουν τις δικές τους επιλογές και να μάθουν ότι θελήσουν εκείνα να μάθουν.

Η 32 χρονη μητέρα έχει δυο παιδιά 9 και 8 ετών αντίστοιχα και διατείνεται πως έμαθαν μαθηματικά και ανάγνωση κάνοντας μαζί της ψώνια αλλά και παίζοντας μονόπολη και σκραμπλ.

Η καθημερινότητά τους έχει ως εξής...

Σηκώνονται το πρωί και αποφασίζουν τι θέλουν να κάνουν εκείνη την ημέρα. Πιστεύει ότι πρέπει να τους δίνει την ελευθερία να επιλέξουν ό,τι θέλουν εκείνα να κάνουν.

Τα παιδιά στο παρελθόν πήγαν σε παιδικό σταθμό και όπως λέει η ίδια, έπρεπε να πηγαινοέρχεται από το σπίτι στο σχολείο και αντιστρόφως, περίπου 20 φορές την εβδομάδα με αποτέλεσμα αυτό να «κλέβει» πολύτιμο χρόνο από την καθημερινότητά τους.

Η μεγαλύτερη κόρη της, η Ρίο, την περασμένη χρονιά πήγε μόλις 8 ημέρες στο δημοτικό σχολείο όταν αποφάσισε πως το σχολείο δεν της ταιριάζει...

Το μάθημα κατ' οίκον είναι παράνομο όταν δεν είναι απαραίτητο, αφού δε μπορεί να αντικαταστήσει το σχολείο. Το Υπουργείο Παιδείας βέβαια τονίζει πως τα παιδιά μιας συγκεκριμένη ηλικίας πρέπει υποχρεωτικά να πηγαίνουν στο σχολείο και να έχουν πλήρη μόρφωση.

Αντιθέτως, η Μάριαν είναι μία από τις εξαιρέσεις ούσα πεπεισμένη ότι κάνει το καλύτερο για τα παιδιά της, αφού όπως λέει η δομή που υπάρχει στο σπίτι της βοηθάει τα παιδιά της να μορφωθούν περισσότερο απ' ό,τι στο σχολείο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved