Ξεκίνησε από χθες το πρόγραμμα επιδότησης γάλακτος σε σχολεία της Ελλάδας

Για πρώτη φορά υλοποιείται το μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος σε σχολεία της Ελλάδας αφού είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε που μέχρις στιγμής δεν είχε εφαρμόσει το παραπάνω μέτρο.

Ξεκίνησε από χθες το πρόγραμμα επιδότησης γάλακτος σε σχολεία της Ελλάδας

Η επιδότηση κατανάλωσης γάλακτος ξεκίνησε χθες από σχολεία της Ελευσίνας και θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί για πρώτη φορά το κοινοτικό Μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές, όλων των σχολείων της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν μέσα στα σχολεία γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 € ανά λίτρο, με χρήματα που προέρχονται εξ' ολοκλήρου από κοινοτικούς πόρους.

Το κοινοτικό αυτό μέτρο έχει δοκιμαστεί με επιτυχία, καθώς εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο: την εκπαίδευση των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος και την προώθηση του φρέσκου αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος με έμμεσο στόχο την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved