Εκπαιδευτική Αναγέννηση: Ένα σχολείο-«επένδυση» για το παρόν και το μέλλον του παιδιού σας

Πρόκειται για την κορυφαία επιλογή για κάθε οικογένεια

Ιωάννα Κατσίμπα
Εκπαιδευτική Αναγέννηση: Ένα σχολείο-«επένδυση» για το παρόν και το μέλλον του παιδιού σας

Όσο και αν εμείς οι μανούλες δεν θέλουμε να το αποδεχτούμε, η αλήθεια είναι πως ο χρόνος κυλάει πολύ πιο γρήγορα από όσο θα θέλαμε, ειδικότερα όσον αφορά στα παιδιά μας που μεγαλώνουν. Μέρα με τη μέρα, τα μικρά μας αναπτύσσονται και αλλάζουν και εμείς, οφείλουμε να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους. Μία από τις πρώτες, φυσικά, είναι να επιλέξουμε το καλύτερο σχολείο για εκείνα, το μέρος όπου θα περάσουν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, από την προσχολική ηλικία μέχρι και την τελευταία τάξη του Λυκείου.

Ομολογουμένως, πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, καθώς το παιδί μας θα περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του εκεί, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του θα διαμορφώσουν την εκπαίδευσή του και οι συμμαθητές και συμμαθήτριές του θα επηρεάσουν το κοινωνικό περιβάλλον του, επομένως, κατά μία σημαντική έννοια, η σχολική εκπαίδευση θα καθορίσει το μέλλον του. Πώς όμως, θα είμαστε σίγουρες πως θα έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή;

Η επιλογή του κατάλληλου σχολείου καθορίζεται από μια σειρά κριτηρίων, με πρώτο και βασικότερο το αν το παιδί θα ακολουθήσει τον δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αναμφίβολα, ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης καλείται να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες της κοινωνίας και να παράσχει σφαιρική παιδεία, αλλά και στοχευμένη κατάρτιση στα παιδιά, από τα βρεφικά και νηπιακά χρόνια έως την ενηλικίωση. Ωστόσο, τι πρέπει να προσέξουμε σε κάθε σχολικό «στάδιο» της ζωής του παιδιού μας; Η απάντηση προκύπτει μέσα από μία φράση, η οποία αποτελεί το βασικό όραμα και τη φιλοσοφία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης: «Ένα Σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του».

DSC 0423

Στο νηπιαγωγείο δίνονται οι βάσεις των μικρών μας «αστεριών»

Η επιλογή Νηπιαγωγείου για τα παιδιά μας, δεν είναι μια μικρή απόφαση. Τι σημαίνει αυτό; Πως υπάρχουν μερικά βασικά κριτήρια, στα οποία είναι καλό να δώσουμε προσοχή, πριν πάρουμε την τελική μας απόφαση. Ο λόγος είναι πως η συγκεκριμένη σχολική βαθμίδα, αφορά στα πρώτα «βήματα» των μικρών μας μακριά από την αγκαλιά μας, επομένως, είναι χρήσιμο να δώσουμε έμφαση στους βασικούς άξονες του σχολείου που θα διαλέξουμε για εκείνα.

Για εμάς, που ως νέες μανούλες στο «εγχείρημα» επιλογής σχολείου, αναρωτιόμαστε ποια είναι τα σημεία-«κλειδιά», τα οποία θα μας οδηγήσουν στην εύρεση ενός Νηπιαγωγείου, το οποίο θα αποτελέσει από τα πρώτα χρόνια της σχολικής ζωής των μικρών μας μία πραγματική επένδυση, αρκεί να βρούμε εκείνο το σχολείο, το οποίο δημιουργεί όλες τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε κάθε μαθητής να μπορέσει να εξελιχθεί στην «καλύτερη εκδοχή του εαυτού του».

Μπορεί το σχολείο να προϋποθέτει την ομαλή ένταξη του παιδιού στην πρώτη οργανωμένη κοινωνική ομάδα που συναντά μετά την οικογένεια, να «υπόσχεται» τη γνωστική, γλωσσική, κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη, να εξελίσσει την ενεργητική συμμετοχή του και να συμβάλλει στην εισαγωγή του στον κόσμο της μάθησης, μέσα από τη βιωματική γνώση, αλλά και στην ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της καλλιέργειας δεξιοτήτων μέσα από το παιχνίδι όμως, το ερώτημα «πού θα βρούμε εκείνο το σχολείο που παρέχει όλα τα παραπάνω σε κάθε παιδί;», παραμένει. Η απάντηση, φυσικά, έρχεται από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση, χάρη στη φιλοσοφία του προγράμματος του Νηπιαγωγείου που διαθέτει και το οποίο βασίζεται στις πιο πρόσφατες και σύγχρονες θεωρίες μάθησης και διαμορφώνεται κάθε χρόνο με βάση τις εκάστοτε ανάγκες των παιδιών.

W2IP4504

Συγκεκριμένα, τα αναπτυγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα STEM – STEAM, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα eTwinning, τα Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Καλλιέργειας της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, τα Προγράμματα Συμπερίληψης και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Φύση και Παιδί», οι δυνατότητες για διευρυμένη γνώση, όπως για παράδειγμα η ένταξη των Αγγλικών στο καθημερινό πρόγραμμα, το έμπειρα εκπαιδευμένο προσωπικό, οι εξοπλισμένες αίθουσες με όλο το σύγχρονο παιδαγωγικό εποπτικό υλικό, η έμφαση στη φιλαναγνωσία και την εξοικείωση των μαθητών με το βιβλίο, χάρη στην ύπαρξη δανειστικής βιβλιοθήκης, οι επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα και χώρους που έχουν άμεση σχέση με την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας, η ιατρική φροντίδα, το ψυχοπαιδαγωγικό τμήμα και η άμεση συνεργασία του σχολείου με τους γονείς, είναι μόνο μερικά από τα «εχέγγυα», που θα έχουν τα παιδιά στη διάθεσή τους, σε αυτήν την πρώτη τους απόπειρα να ανεξαρτητοποιηθούν. Δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεσαι, λοιπόν, αφού το πρόγραμμα σπουδών του Προνηπιαγωγείου-Νηπιαγωγείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, είναι μόνο η αρχή, πριν το μικρό σου ανέβει τα «σκαλιά» του Δημοτικού.

DSC 0283

Γιατί το Δημοτικό είναι ένας καινούριος κόσμος για το παιδί

Η πρώτη φορά στο Δημοτικό σχολείο αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του παιδιού και ολόκληρης της οικογένειας, γενικότερα. Κάποιες φορές, οι πρώτες ημέρες συνοδεύονται από κλάματα, έντονα συναισθήματα και ψυχική κούραση, τόσο για τα παιδιά, όσο και για εμάς τις μανούλες, μιας και είναι η πρώτη φορά, που ερχόμαστε σε επαφή, συνειδητά ή ασυνείδητα, με τις δικές μας εμπειρίες αποχωρισμού. Πώς γίνεται, ωστόσο, αυτό το απολύτως λογικό συναίσθημα, σταδιακά να εξαφανιστεί, με τα μικρά μας να μην βλέπουν την ώρα να βρεθούν στο προαύλιο του σχολείου τους; Η απάντηση, φυσικά, έρχεται μέσα από τους άριστους εκπαιδευτικούς και τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, οι οποίες παρέχουν στα παιδιά ουσιαστική παιδεία.

Για εμάς, λοιπόν, που αναζητάμε ουσιαστική μόρφωση και πλήρη αφομοίωση της γνώσης, καλλιέργεια κριτικής ικανότητας και συνθετικής σκέψης, ανίχνευση και ανάδειξη των κλίσεων και των ενδιαφερόντων των παιδιών, μέσα από την ενασχόληση με ένα πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ώστε να έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους σε κάποιον τομέα, αλλά και να υιοθετήσουν ηθικές αρχές και αξίες, μέσα στην ομάδα και απέναντι στους άλλους, ως στάδιο προετοιμασίας για μια ισορροπημένη προσωπική ζωή και επιτυχημένη ένταξη στην κοινωνία, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Πρόκειται για ένα σχολείο, που υλοποιεί τους στόχους του, μέσα σε ένα διευρυμένο πρόγραμμα που καλύπτει τις απαιτήσεις ενός παιδιού 6 έως 12 ετών και τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας με ποικιλία μαθημάτων, αθλητικές δραστηριότητες και ένα ευρύ φάσμα ομίλων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, δίνοντας έμφαση στο μάθημα της γλώσσας, τα μαθηματικά, τις ανθρωπιστικές και φυσικές επιστήμες, την πληροφορική, τις νέες τεχνολογίες, τη ρομποτική, την καλλιτεχνική αγωγή, τις ξένες γλώσσες και τον αθλητισμό, οι δάσκαλοι, με τις μεθόδους διδασκαλίας που χρησιμοποιούν, ενδιαφέρονται, ώστε να κατανοήσει ο μαθητής το «πώς» και το «γιατί», να αφομοιώνει την ύλη του μαθήματος που διδάσκεται και όχι να μαθαίνει μηχανικά. Άλλωστε, το βασικό όραμα του σχολείου θέτει στο επίκεντρο την εξέλιξη του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

W2IP4771 1

Η τελική ευθεία της σχολικής εκπαίδευσης των παιδιών μας είναι εξίσου σημαντική

Φυσικά, για εμάς που θέλουμε να αισθανόμαστε απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια με την εκπαιδευτική πορεία των μικρών μας, επιλέγοντας ένα σχολείο, το οποίο θα τα «συντροφεύει» από τα πρώτα χρόνια της προσχολικής αγωγής τους, μέχρι και την ενηλικίωσή τους, αρκεί να γνωρίζουμε πως η διάκριση της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης σε «Γυμνάσιο και Λύκειο της Χρονιάς» στα Education Leaders Awards, αποτελεί το επιστέγασμα της συστηματικής προσπάθειας, του οράματος και της φιλοσοφίας του σχολείου, που δομείται από τις πρώτες κιόλας βαθμίδες εκπαίδευσης.

Μήπως ένα Γυμνάσιο που εξασφαλίζει στους έφηβους μαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια, για να ανταποκριθούν με επιτυχία σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό, που διαρκώς αλλάζει και στον οποίο καλούνται να προσαρμόζονται δημιουργικά και αποτελεσματικά, καθώς και ένα πρόγραμμα Λυκείου, το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέσα από το Διεθνές Πρόγραμμα GCE A- Levels, χωρίς να χάνει, ως ύστατη βαθμίδα εκπαίδευσης, τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα, είναι όλα όσα ζητάμε για τη επιλογή του καλύτερου σχολείου για τα παιδιά μας; Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση είναι εδώ, υπόσχοντας να «χαρίσει» ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον στα παιδιά μας και ένα όμορφο παρόν, μέσα από σημαντικές διακρίσεις, παροχές και πιστοποιήσεις.

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΕΣ 1

Αν τα κριτήρια επιλογής του καλύτερου σχολείου για τα μικρά μας, μοιάζουν με «άγραφο χάρτη», κάποιες φορές, αρκεί απλώς να αφουγκραστούμε τη φιλοσοφία ενός σχολείου, για να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Το βασικό όραμα και η φιλοσοφία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, πάντως, αποτυπώνεται μέσα σε λίγες γραμμές: «Η δημιουργία ενός σχολείου το οποίο, κάθε ημέρα της λειτουργίας του, θα στοχεύει με υπεύθυνες σταθερές διαδικασίες, αληθινό ενδιαφέρον και αγάπη, στην πνευματική, ηθική, κοινωνική καλλιέργεια και την ψυχοσωματική υγεία κάθε μαθητή ξεχωριστά, προσφέροντας έτσι ουσιαστική παιδεία υψηλού επιπέδου σε όλους τους μαθητές του». Δεν χρειάζεται παραπάνω σκέψη, λοιπόν, καθώς μόλις βρήκες όλα όσα ζητάς για εσένα και το παιδί σου!

Πληροφορίες-Εγγραφές:
Τηλ: 22950 29840
info@anagennisi.edu.gr
www.anagennisi.edu.gr

Μάθετε περισσότερα για την ιδιωτική εκπαίδευση στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε:

idiotiki ekpaideusi
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved