Εκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία

Μετά την απόφαση του δημάρχου της Νάουσας που αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία με την ελπίδα να λυθεί το θέμα της θέρμανσης, το υπουργείο Εσωτερικών μετά από συνεννόηση

Εκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία

με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, προχώρησε σε έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία της χώρας.

Όσον αφορά στη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων σε όλους τους δήμους της χώρας 42.014.057 εκ. ευρώ (τρίτη και τέταρτη δόση), σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στο νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να παρέχουν στις σχολικές επιτροπές ό,τι είναι απαραίτητο για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, όπως για παράδειγμα, πετρέλαιο θέρμανσης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του δημάρχου Νάουσας να κλείσει σήμερα τα 54 σχολεία του δήμου λόγω έλλειψης χρημάτων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι «οι ισχυρισμοί του δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού πως η τρίτη δόση από τις τέσσερις που καταβάλλονται για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία της περιοχής «μόλις τώρα εγκρίθηκε» δημιουργούν απορία και πολλά ερωτηματικά».

Μάλιστα, καταλογίζει στον κ. Καραμπατζό σκόπιμη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με «μόνο στόχο την προσωπική προβολή ενόψει βέβαια και των δημοτικών εκλογών».

Όπως σημειώνεται, τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων εκταμιεύθηκαν πριν καν ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος.

«Η τρίτη δόση, στην οποία αναφέρεται ο κ. δήμαρχος, έχει εγκριθεί από τις 29 Αυγούστου και στις 20 Νοεμβρίου εγκρίθηκε η τέταρτη δόση. Είναι λοιπόν, άξιον απορίας γιατί ο δήμαρχος παραθέτει λάθος στοιχεία τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στην τοπική κοινωνία».

Ανάλογη απόφαση με εκείνη του δημάρχου Νάουσας, έλαβε ο δήμαρχος της Φλώρινας, με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved