Πώς το ιδανικό νηπιαγωγείο μπορεί να οδηγήσει το παιδί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του

Όταν χρειάστηκε να πραγματοποιήσω την εγγραφή της μικρής μου στο νηπιαγωγείο, υπήρχαν πολλές σκέψεις, οι οποίες με εμπόδιζαν να καταλήξω σε μία απόφαση.

Πώς το ιδανικό νηπιαγωγείο μπορεί να οδηγήσει το παιδί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του

Ήθελα το σχολικό περιβάλλον να ήταν για εκείνη ένα δεύτερο σπίτι, ήθελα οι εκπαιδευτικοί να ήταν οι άνθρωποι που θα τη βοηθούσαν να ενταχθεί ομαλά σε ένα μεγαλύτερο κοινωνικό σύνολο από εκείνο της οικογένειας, ενώ ευχόμουν πως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ήταν ένα «ταξίδι» μέσα από το οποίο θα μπορούσε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της.

Αναρωτιόμουν μήπως είχα πολύ υψηλές απαιτήσεις, μήπως τα κριτήρια που είχα θέσει για το ιδανικό νηπιαγωγείο, ήταν απλώς οι μεγάλες προσδοκίες μίας μαμάς, που ήθελε μόνο το καλύτερο για το μικρό της. Ωστόσο, μέσα από συζητήσεις με συγγενείς και φίλους, συνειδητοποίησα πως αυτό που ζητούσα ήταν ένα σχολείο που θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη μου, ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο η μικρή μου θα ένιωθε ελεύθερη να αναπτύξει τα ταλέντα και τον συναισθηματικό της κόσμο και φυσικά, να μάθει.

Κάπως έτσι, λαμβάνοντας υπόψη μου τα παραπάνω κριτήρια, δεν άργησα να ανακαλύψω τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου-Εκπαιδευτική Αναγέννηση στην περιοχή των Αφιδνών, δηλαδή το σημείο εκκίνησης που βοήθησε τη μικρή μου να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.

anagennisi nipiagwgeio 2

Μαθαίνοντας στο παιδί να επενδύει στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές του

Πραγματοποιώντας μία περιήγηση στην ιστοσελίδα του σχολείου, βλέποντας σε φωτογραφίες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τις εξαιρετικές υποδομές του, αποφάσισα με τον σύζυγό μου να πραγματοποιήσουμε μία πρώτη συνάντηση με τους υπεύθυνους, ώστε να γνωρίσουμε από κοντά τους συνοδοιπόρους της κόρης μας στη συναρπαστική διαδρομή της σχολικής ζωής. Έπειτα από αυτήν τη συνάντηση, ήμασταν πλέον σίγουροι ότι θα κάναμε για εκείνη την καλύτερη επιλογή.

Διότι αυτό που διαφοροποιεί την Εκπαιδευτική Αναγέννηση από κάθε άλλο σχολείο, είναι το γεγονός πως αναγνωρίζει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού, διαμορφώνοντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο σε κάθε βαθμίδα βασίζεται στη μέθοδο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, στην ανάγκη των παιδιών για πειραματισμό, δημιουργικότητα, αυτενέργεια και μάθηση. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθά το παιδί να ανακαλύψει τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές του, ώστε με την κατάλληλη υποστήριξη να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές του και να αρχίσει να επενδύει ουσιαστικά και έμπρακτα στο μέλλον του.

anagennisi nipiagwgeio 3

Καλλιεργώντας τις κοινωνικές δεξιότητες και τη συναισθηματική αντίληψη του παιδιού

Όπως κάθε νέα μαμά, έτσι και εγώ προβληματιζόμουν για το αν η μικρή μου θα μπορούσε να ενταχθεί ομαλά και να αγαπήσει την πραγματικότητα της μαθητικής ζωής και μέσα από αυτή, θα κατάφερνε να αναπτύξει τις κοινωνικές της δεξιότητες. Ωστόσο, όταν ενημερώθηκα πως στο Νηπιαγωγείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχουν ήδη προνοήσει για αυτό μέσα από την υλοποίηση σύγχρονων προγραμμάτων ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, ήξερα πως η κόρη μου θα έπαιρνε όλα τα εφόδια και την υποστήριξη που χρειαζόταν, για να άρχιζε να νιώθει και να λειτουργεί ως μέλος μίας μεγαλύτερης κοινωνικής ομάδας.

Μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα, λοιπόν, η μικρή μου διεύρυνε την αντίληψή της, εκπαιδεύτηκε στη λήψη αποφάσεων, την επίλυση συγκρούσεων κι έγινε πιο ευέλικτη και εξωστρεφής. Έμαθε πώς να κάνει νέους φίλους και άρχισα να διαπιστώνω πώς διαμόρφωνε σταδιακά τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα. Επιπλέον, γνωρίζοντας πως η μικρή μου παρακολουθεί προγράμματα και εργαστήρια, όπως το «StoryPlay®» της Joyce Mills, τα οποία πραγματοποιούνται από πιστοποιημένο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και τη βοηθούν να καλλιεργεί τις συναισθηματικές της ικανότητες, ήμουν σίγουρη πως οι δάσκαλοι που έχουν αναλάβει τη μάθηση της κόρης μου, είναι άνθρωποι που μπορούν να καλύψουν τις μαθησιακές, αλλά και τις συναισθηματικές της ανάγκες.

anagennisi nipiagwgeio 4

Ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανακαλύπτει «κρυφά» ταλέντα

Όπως ήταν επόμενο, μία πρωτοπόρα σχολική μονάδα όπως η Εκπαιδευτική Αναγέννηση, έχει φροντίσει ώστε να ενσωματώνει την αγγλική γλώσσα στο καθημερινό πρόγραμμα των νηπίων και προνηπίων ,κι έτσι τα παιδιά εξοικειώνονται αβίαστα με έναν άλλο κώδικα. Η εισαγωγή του Αγγλόφωνου προγράμματος ενισχύθηκε στην πορεία καθώς εκσυχρονίστηκε και προεκτάθηκε χρονικά σε όλες τις απογευματινές δραστηριότητες των παιδιών, όπως σκάκι , μουσικοκινητική αγωγή,ρομποτική κ.α. Η κίνηση αυτή, που αποτελεί πρωτοπορία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης μου έδειξε πως το σχολείο που έχω εμπιστευτεί το παιδί μου αφουγκράζεται τις εκάστοτε ανάγκες των γονέων και παιδιών και προβαίνει άμεσα στις απαιτούμενες αλλαγές , προκειμένου να τις ικανοποιήσει με επιτυχία.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, η εγγραφή της μικρής μου στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση της έδωσε τη δυνατότητα να λάβει μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, να εξασκήσει την τέχνη του λόγου με τη βοήθεια ειδικού λογοθεραπευτή και να αγαπήσει τη μουσική, το σκάκι και το θέατρο. Μέσα από ένα διευρυμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα δε, έλαβε τα ερεθίσματα που είναι αναγκαία για τη γνωστική, ψυχοκινητική και συναισθηματική της ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή, άρχισε να εξοικειώνεται με την ωφέλιμη χρήση των νέων τεχνολογιών, μέσα από το μάθημα της ρομποτικής με τα beebot, αλλά και την εξελιγμένη τεχνολογική υποδομή που διαθέτει το σχολείο της, ένα σχολείο που έχει βραβευτεί με την Ετικέτα για την Ψηφιακή Ασφάλεια από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο, στο πλαίσιο της δράσης eSafetyLabel.

anagennisi nipiagwgeio 5

Κλείνοντας, αν υπάρχει κάτι που θέλω να κρατήσεις από την ιστορία μου, πριν πραγματοποιήσεις μία σημαντική απόφαση για το μέλλον του παιδιού σου, είναι πως το ιδανικό σχολείο είναι εκείνο που συνεργάζεται με τους γονείς, ώστε όλοι μαζί να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στο παιδί. Και αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι στα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου-Εκπαιδευτική Αναγέννηση γνωρίζουν καλά.

Μέσα από την επαφή μου με τους εκπαιδευτικούς της κόρης μου και μέσα από τα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο κάθε Σαββατοκύριακό και τα οποία απευθύνονται σε γονείς και παιδιά, ξέρω πως η μικρή μου έχει βρει μία μεγάλη οικογένεια, ένα δεύτερο σπίτι που αξίζει την εμπιστοσύνη μου. Διότι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση είναι ένα σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, εφοδιάζοντας το παιδί πλήρως για τον κόσμο του «αύριο» και βοηθώντας το να εξελιχθεί σταδιακά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο 22950-29840 ή στο info@anagennisi.edu.gr.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved