Τα δικαιώματα του Παιδιού είναι αδιαπραγμάτευτα! Ας τα σεβαστούμε!

20 Νοεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Η φετινή μέρα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών.

Τα δικαιώματα του Παιδιού είναι αδιαπραγμάτευτα! Ας τα σεβαστούμε!

Σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με έναν και μοναδικό στόχο. Την ευαισθητοποίηση απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

Έτσι και στην Ελλάδα, μαθητές από όλες τις περιοχές της ζωγράφισαν, ετοίμασαν παραμύθια, βιβλία και εφημερίδες για την ημέρα αυτή και κάποια από αυτά βραβεύτηκαν.

Η Στοά του Βιβλίου όπου έγινε η απονομή των βραβείων Unisef, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, γέμισε από πολύχρωμες ζωγραφιές και έργα μικρών αλλά και μεγαλύτερων παιδιών από σχολεία της χώρας μας.

Η βία, η φτώχεια, οι διακρίσεις και ο ρατσισμός είναι μερικά από τα θέματα από τα οποία εμπνεύστηκαν οι μικροί μας φίλοι και δημιούργησαν τα έργα τους, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Unisef «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για τα δικαιώματά τους».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν δύο προσωπικότητες που με τη δράση τους συνετέλεσαν στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών. Για το σπουδαίο έργο της Εκκλησίας, βραβεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Το δεύτερο βραβείο το έλαβε ο Αυξέντιος Καλαγκός, καθηγητής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γενεύης, γνωστός και ως γιατρός των φτωχών. Χιλιάδες φτωχά παιδιά σε όλον τον κόσμο έχουν σωθεί χάρη σε αυτόν, μιας κ οι χειρουργικές επεμβάσεις που έχει κάνει στάθηκαν η αφορμή για να ζουν.

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα, στην οποία κλείνει μία δεκαπενταετία που το ελληνικό τμήμα της UNICEF δραστηριοποιείται, αναδεικνύοντας τα δικαιώματα των παιδιών» δήλωσε ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος.

Από την εκδήλωσε δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στα παιδιά που όλο αυτό το διάστημα ζουν το δράμα της ανθρωπιστικής κρίσης στις Φιλιππίνες, για τα οποία η UNICEF Ελλάδος έχει ήδη οργανώσει εκστρατεία βοήθειας.

Τα καλύτερα έργα των παιδιών από τα σχολεία όλης της χώρας θα εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου, 11.00 - 14.00 και 17.00 - 20.00.

Δείτε τα έργα των παιδιών που κέρδισαν τα πρώτα βραβεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved