Γαλλία: Δασκάλα αθωώθηκε για τον θάνατο του μαθητή της

Μετά από δυο χρόνια, αθωώθηκε μια δασκάλα από τη Γαλλία η οποία είχε κατηγορηθεί για τον θάνατο του μαθητή της.

Γαλλία: Δασκάλα αθωώθηκε για τον θάνατο του μαθητή της

Στις 26 Μαΐου του 2011, η Ανιέζ Μολάρ - Λελόνγκ, δασκάλα στο σχολείο Αν-Φρανκ της 'Αρλ, απέβαλε από την τάξη τον Κορέν Γκριμάλντι, επειδή αρνήθηκε να κάνει την εργασία του. Ο μαθητής βρέθηκε κρεμασμένος στους διαδρόμους του σχολείου της πόλης Αρλ.

«Κανένας από τους νόμους ή τους κανόνες που διέπουν την αρχή της ευθύνης των δασκάλων δεν αναφέρεται στην ιδιαίτερη υποχρέωση για την επίβλεψη των μαθητών, η οποία να άπτεται του ποινικού δικαίου. Λόγω της απουσίας του στοιχείου της διακεκριμένης αμέλειας της δασκάλας, νομικά δε στοιχειοθετείται αδίκημα», αποφάνθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Λιονέλ Ματιέ της πόλης Ταρασόν.

Η δασκάλα Ανιές Μολάρ-Λελόνγκ, 42 ετών, η οποία είπε ότι αισθάνεται «ηθικά υπεύθυνη», μηνύθηκε για «παράβαση του καθήκοντος της μέριμνας» και για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας».

Τρία τέταρτα μετά την αποβολή, ο μαθητής είχε βρεθεί αναίσθητος και κρεμασμένος από το μπλουζάκι του σε κρεμάστρα διαδρόμου του σχολείου. Οι δάσκαλοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν με μαλάξεις στην καρδιά. Τέσσερις ημέρες αργότερα, το παιδί υπέκυψε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Σύμφωνα με συμμαθητές του αγοριού, η δασκάλα του είπε: «Δεν έχεις συμπεριφορά μαθητή, δεν εργάζεσαι, πήγαινε με τα παλτά».

Η μητέρα θεώρησε ότι η φράση αυτή οδήγησε τον γιο της να αντιμετωπίσει το θέμα με ένα «παιδιάστικο αστείο» αφού υπέστη ταπείνωση από την δασκάλα του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved