Δωρεάν η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ! Δείτε πού και πώς μπορείτε να κάνετε την αίτηση!

Δωρεάν θα παρέχονται σε όλους οι νέες ειδικότητες των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Δωρεάν η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ! Δείτε πού και πώς μπορείτε να κάνετε την αίτηση!

Οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά ενώ έχουν ήδη αναρτηθεί στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα διδάσκονται από τη φετινή χρονιά στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και στη νέα δομή στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως αναφέρει το dikaiologitika, θα μπορούν από οποιοδήποτε μέρος της χώρας να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής από το σπίτι τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν και να συμπληρώνουν αιτήσεις επί τόπου στα ΙΕΚ, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Επίσης, από φέτος στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) θα παρέχεται δωρεάν φοίτηση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να καταρτιστούν στις προσφερόμενες ειδικότητες.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε σχετικά τα εξής: «Η σημερινή ανακοίνωση για τις ειδικότητες Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης- Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιβεβαιώνει την πολιτική μας βούληση για παροχή Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης σε επαγγέλματα αιχμής για την ελληνική οικονομία, συνδέοντας την παρεχόμενη Γνώση με ευκαιρίες απασχόλησης. Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι η υποβολή και η επεξεργασία αιτήσεων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια, που εξασφαλίζεται μέσω ενός Ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος για όλη την Επικράτεια και με σημαντική εξοικονόμηση πόρων για την Πολιτεία και τον Πολίτη».

Για τις αιτήσεις στα Δημόσια ΙΕΚ πατήστε εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved