3 συμβουλές για την σωστή διατροφή των μαθητών!

Τα σχολεία άνοιξαν, η μελέτη σιγά σιγά ξεκινά για τα καλά και οι μαθητές πρέπει να τρέφονται σωστά και υγιεινά για καλύτερες επιδόσεις!

3 συμβουλές για την σωστή διατροφή των μαθητών!

Αποφύγετε τα βαριά και λιπαρά φαγητά και εμπλουτίστε το διατροφολόγιο του με λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά!

- Για να κοιμηθεί ήσυχα το βράδυ, πρέπει να έχει ελαφρύ γεύμα. Χλιαρό γάλα με δημητριακά ή με λίγο μέλι είναι μια καλή επιλογή, ενώ αντιθέτως πρέπει να αποφεύγονται τα λιπαρά και πλούσια σε καρυκεύματα γεύματα.

bradino

- Επίσης, αργά το βράδυ θα πρέπει να αποφεύγονται τα ροφήματα με διεγερτική δράση (π.χ. καφεϊνούχο τσάι, αναψυκτικά τύπου κόλα, σοκολάτα).

cola

- Το πρωί απαραίτητο είναι να αρχίζει την ημέρα του με ένα πλούσιο πρωινό γεύμα. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως το πρώτο γεύμα της ημέρας βοηθά στην απόδοση και επίδοση του μαθητή, αλλά και στη ρύθμιση της όρεξής του.

brakfast

Πλήρες πρωινό θεωρείται αυτό που περιέχει πρωτεΐνη (γάλα, αυγό, τυρί), υδατάνθρακες (ψωμί ολικής αλέσεως, δημητριακά πρωινού, φυσικός χυμός φρούτων, φρούτα), αλλά και κάποια ποσότητα λιπαρών (από το γάλα, το τυρί, το αυγό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μικρή ποσότητα βουτύρου ή μαργαρίνης), συνιστούν οι ειδικοί, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved