Ανέστειλαν την απεργία οι καθηγητές, ξεκίνησαν τις καταλήψεις οι μαθητές! 120 σχολειά τελούν υπό κατάληψη!

 Οι καθηγητές αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους και οι μαθητές την ίδια ώρα να βάλουν λουκέτο στις εξώπορτες των σχολείων και να κρεμάσουν πανό με τη λέξη «κατάληψη».

Ανέστειλαν την απεργία οι καθηγητές, ξεκίνησαν τις καταλήψεις οι μαθητές! 120 σχολειά τελούν υπό κατάληψη!

Σύμφωνα με στοιχεία από πηγές του υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρει το Πρώτο θέμα, οι καταλήψεις φθάνουν τις 120 και οι περισσότερες είναι στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Οι υπόλοιπες είναι διάσπαρτες σε διάφορες περιοχές, όπως η Πελοπόννησος, και η Κρήτη. Καταλήψεις σχολείων υπάρχουν στη Λάρισα και τα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στον «χάρτη» με τα υπό κατάληψη σχολεία βρίσκονται εννέα σχολεία της Μεσσηνίας, το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας, το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και το 1ο και 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία κ.α.

Υπό κατάληψη βρίσκεται το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, τα 3ο και 7ο Λύκεια Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγριάς Μαγνησίας, το Λύκειο Καναλίων Μαγνησίας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας.

Παράλληλα κατειλημμένα από τους μαθητές είναι οχτώ γυμνάσια-λύκεια του δήμου Νεαπόλεως-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά 39 τελούσαν υπό κατάληψη τη Δευτέρα, ένα σχολείο στον νομό Πέλλας και δύο στο Κιλκίς.

Στην Κρήτη, υπό κατάληψη ήταν τη Δευτέρα τα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, τα 2ο και 3ο Λύκειο της πόλης, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και το Γυμνάσιο - Λύκειο Επισκοπής.

Την ίδια ώρα εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος. Σχετικά με τις απεργίες των καθηγητών κανονικά θα λειτουργήσουν από σήμερα Πέμπτη τα σχολεία που δεν τελούν υπό κατάληψη καθώς ανέστειλαν την απεργία, ύστερα από τη μικρή συμμετοχή που είχε καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι καθηγητές εγκαταλείπουν την απεργία και αναζητούν νέες μορφές δράσης , στην πραγματικότητα επειδή η πλειοψηφία των καθηγητών δεν αντέχει να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που δεν οδήγησαν πουθενά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved