Μαθητές της Ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία μένουν χωρίς Ελληνικά βιβλία!

Άτυχοι είναι οι μαθητές της Ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία καθώς κάποιοι έδειξαν αδιαφορία για την εκπαίδευση αυτών των μαθητών που διψούν να διδαχθούν ελληνικά.

Μαθητές της Ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία μένουν χωρίς Ελληνικά βιβλία!

Εννιά τάξεις απαρτίζουν οι ελληνικής καταγωγής μαθητές στο σχολείο «Α. Σέμε» των Αγίων Σαράντα. Είναι οι τάξεις του ελληνικού σχολείου των Αγίων Σαράντα, που άνοιξε με τόσο κόπο, ύστερα από διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια, το 1992, για να ξανακλείσει και να ξανανοίξει το 1995 συνεχίζοντας μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της espresso, o αριθμός των μαθητών στις εννέα ελληνικές τάξεις του σχολείου αυτού είναι 236. Μαθητές που παράλληλα με την ικανοποίηση, που ήρθε η ημέρα να καθίσουν στα θρανία, διακατέχονται και από την απογοήτευση που δεν έχουν ούτε ένα βιβλίο, ενώ η σχολική χρονιά κυλά.

Σύμφωνα με τη ΣΦΕΒΑ, σχεδόν πάντα στις ελληνικές τάξεις τα βιβλία έρχονται με αργοπορία μία έως δύο εβδομάδων. Άλλοι ισχυρίζονται ότι οι εβδομάδες θα γίνουν μήνες και στη συνέχεια θα δούμε τους γονείς να κάνουν φωτοτυπίες τα περσινά βιβλία. Υπάρχει και πιο δυσάρεστη πλευρά. Πολλοί γονείς με βαριά καρδιά θα πάρουν τα παιδιά τους ώστε να συνεχίσουν το σχολείο σε αλβανικές τάξεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved